To je to što me zanima!

Za Srbina se otima pola Europe: Vlahović može srušiti Ronalda!

Od srpskog napadača, više je ligaških golova u 2021. u 'ligama petice' zabio tek Robert Lewandowski koji na kontu ima 43  gola, dok je Vlahović zabio 32 gola u Serie A
Vidi originalni članak

Vjerovali ili ne, Fiorentina je za Dušana Vlahovića (21) u ljeto 2018. 'iskeširala' manje od dva milijuna eura Partizanu. On je danas najbolji strijelac Serie A koji prema Transfermarktu vrijedi 50 milijuna eura, no Viole će za njega tražiti puno, puno više.

Od srpskog napadača, više je ligaških golova u 2021. u 'ligama petice' zabio tek Robert Lewandowski koji na kontu ima 43  gola, dok je Vlahović zabio 32 gola u Serie A. Sada nije čudno što ga zovu 'beogradskim Ibrahimovićem'!

A što je to preokrenulo, odnosno pokrenulo karijeru Srbina za kojeg se sada otima pola Europe? Ne biste vjerovali, penal. Naime, Fiorentina je 16. prosinca 2020 ugostila Sassuolo, a Vlahović je izabran u početnih 11 unatoč činjenici da je zabio tek jedan gol u posljednjih deset nastupa zbog čega je izgubio na samopouzdanju. Kako god, tada je pogodio s bijele točke pa mu je pao kamen sa srca.

KAKAV GAF VIDEO Ibra čudesnim volejem spasio Milan, igraču 'rossonera' krivo napisali prezime na dresu

- Bio je to kao dašak svježeg zraka, dao mi je život. Od tog trenutka, sve je bilo lakše - priznao je u jednom intervjuu.

Pokazalo se to samo kao zagrijavanje za ono što je uslijedilo - 2021. godinu! Što je radio preko te zimske stanke nitko ne zna, no vratio se kao igrač na nekoj drugoj razini, koji sada ima priliku srušiti rekord Cristiana Ronaldo po golovima u kalendarskoj godini u Serie A. Portugalac je 2020. tresao 33 puta mrežu protivničke momčadi u najjačem rangu talijanskog nogometa, a Vlahović ima dvije utakmice za izjednačiti, a možda i srušiti taj rekord! Zanimljivo, prvu će priliku imati baš protiv momčadi kojoj je zabio kada ga je krenulo - Sassuolo, a drugu protiv Tudorove Verone.

Ne bi bilo nimalo čudno da Vlahović već u narednom prijelaznom roku završi u nekoj od elitnih europskih momčadi, no možda je ipak realnije računati na ljetni rok kada se ipak najveći transferi i dogovaraju. 

SERIE A VIDEO Bizaran gol Empolija za slavlje na stadionu Maradone

Idi na 24sata

Komentari 80

  • škorpion1980 18.12.2021.

    Vlahović svaku tekmu trpa, priznali vi ili ne.

  • nokia8 18.12.2021.

    Nije sto je Srbin ali zasita igra odlicno ove dve sezone a tek mu je 21g. Samo treba pametno da bira sledeci klub i bice od njega, po meni bi bilo lepo da zaigra u PL ali koliko vidim odbio je ponudu Njukasla.

  • Palmanova 18.12.2021.

    1 Mandzukic=30 Vlahovica

Komentiraj...
Vidi sve komentare