To je to što me zanima!

Za trofeje nazovite Spahiju: U Turskoj je osvojio 11 naslov...

ROĐENI POBJEDNIK Neven Spahija osvojio je s turskim Fenerbahçe Ülkerom kup u Turskoj. To je šesta zemlja u kojoj je uzeo trofej. Ukupno ima čak 11 trofeja...
Vidi originalni članak

Svaki trofej ima svoje značenje, svaki idući mi je najdraži, rekao je Neven Spahija, 48-godišnji košarkaški trener, koji je u nedjelju na kartu zemalja u kojima je nešto osvojio uvrstio i Tursku. Njegov je Fenerbahçe Ülker, u kojem igraju Roko Ukić i Marko Tomas, u finalu kupa pobijedio Bešiktaš 81-72. Osim zbog toga što mu je zadnji, ovaj trofej mu je drag zbog rivalstva tih klubova.

- Ne možete zamisliti kakav je to pritisak bio. Bilo je 5000-6000 naših i 2000 Bešiktašovih navijača. To je lokalni rivalitet kao između velikog Zadra i Cibone ili velikog Hajduka i Dinama. Zato domaći trofeji imaju veću draž - objasnio je šibenski trener.

Pobjeda protiv Bešiktaša značajna je za klub jer je, kako priznaje trener, momčad igrala loše. No tako se pokazuje veličina.

- Slomili smo ih tek u posljednjoj četvrtini. Jako loše smo šutirali, ali bitno je i tako znati pobjeđivati - objasnio je Spahija.

Sad ga očekuje bitka za tursko prvenstvo, ali i za Euroligu. Fener je najugodnije iznenađenje i jedan od glavnih favorita za naslov europskog prvaka.

- U nedjelju nam se ozlijedio Turkçan, jako važan igrač. To će nam biti velik hendikep - oprezan je Spahija, koji je radio u osam zemalja, a u šest je osvojio trofej. Najviše žali što 2008. s moćnom Tau Ceramicom (sadašnjom Cajom Laboral) nije uzeo španjolski kup.

- Izgubili smo finale od Joventuta na svom terenu. To je najjači turnir u Europi jer je na njemu osam momčadi i igraju se tri utakmice u četiri dana. Teže ga je osvojiti nego Final Four Eurolige.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • volimje 15.02.2011.

    1993. upoznao si me s Draženom, upravo je stigao u zg, pripreme za Wroclaw, kv. za EP, nekih mjesec dana prije nego li je napustio ovaj svijet, hvala ti, Nevene...još jednom

  • matte 14.02.2011.

    Europsko prvenstvo u Srbiji 2005 godine, mi smo trebali osvojiti to prvenstvo, i dan danas proklinjem one suce sto su nas onako bez stida i obzira pokrali... Naravno da zalim za tim, ali vise zalim za Spahijom jer sam znao nakon onakvih scena da se on nikada vise nece vratiti u hrvatsku kosarku, jer je on gospodin i medju najvecim znalcima na ovome planetu u kosarci, to vam moze i potvrditi trener San Antonio Spurs-a... Vidite kakav smo mi narod... imamo njega a ne zelimo ga? ha...?! to vam je HKS, koji zeli neke mlade trenere? ma molim te... ako tako zele da uspiju pa neka onda urade godisnji plan, tako da doslovno na koljenima mole Spahiju da se vrati i neka stave nekog "mladog" trenera neka bude s njim na klupi, i eto uspjeha sljedecih mozda 20ak ako ne i jace godina... Da je sada Spahija trener Hrv. repke mi bi se svako prvenstvo borili za medalju u to mozete biti sigurni. Hvala :)))

  • kengur_1 14.02.2011.

    legenda!! dobro bi došao ciboni jedan takav! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare