To je to što me zanima!

'Zabili gol iz jednog udarca? E pa točno to smo i pripremali'

Prelako smo izgubili iznimno važne bodove, kojima smo mogli osigurati ostanak u Prvoj HNL. Opet smo primili pogodak nakon udarca iz kuta i ostali smo praznih ruku, rekao je Gordon Schildenfeld, igrač Šibenika
Vidi originalni članak

Lokomotiva je teškom mukom pobijedila Šibenik u 32. kolu Prve HNL te je nakon duge agonije pobjegla s dna ljestvice. Igrači Lokomotive su svome treneru Samiru Toplaku donijeli barem privremeni mir.

U trenucima kada se činilo da će klubovi podijeliti bodove u žestokoj borbi za ostanak, Pivarić je ubacio iz kornera u 85. minuti, a na drugoj stativi je pronašao stopera Marka Leškovića koji se sjajno snašao i iz voleja pogodio za veliko slavlje Samira Toplaka i njegovih pulena. Odahnuo je popularni 'Samke' koji je pod strašnim pritiskom u posljednje vrijeme, a u klub je došao samo zbog misije spašavanja.

- Prvo je poluvrijeme bilo zrcalo našeg stanja. Pod velikim smo pritiskom, u strahu smo, igramo pod blokadom, usporeno, bilo je previše netočnih dodavanja. Nismo vjerovali u sebe i jako smo se mučili. No, u nastavku smo se trgnuli, igrači s klupe unijeli su živost i dali poticaj, počeli smo vjerovati da možemo zabiti gol! Ovo je velika, velika pobjeda, pobjegli smo s dna i sve čestitke mojim dečkima, odradili su „fajtersku” utakmicu. Imali smo i malo sreće, Šibenik je bio jako, jako opasan, ali tu smo sreću zaradili i zato nas je pomazila. Pogodak iz jedinog udarca u okvir vrata? Eh, baš smo tako pripremali utakmicu, ha, ha - kazao je raspoloženi i nasmijani Toplak nakon utakmice.

Slavili su 'lokosi' kao da su osvojili naslov prvaka, a za njih bi to i bio ostanak u ligi u sezoni u kojoj su igrali kvalifikacije za LP, ali i ostali bez važnih igrača koji su prošle sezone donijeli drugo mjesto. Teška i mučna sezona je iza njih, Toplak je treći trener nakon Gorana Tomića i Jerka Leke. Lakše se diše u Kranjčevićevoj, ali baš ništa nije gotovo. Lokomotiva je s nova tri boda skočila na deveto mjesto s bodom više i utakmicom više od posljednje Istre, a ispred je Varaždin koji, uz isti broj bodova, ima bolji međusobni omjer. Još su četiri utakmice ostale i do kraja sezone nas čeka paklena borba za ostanak. 

Dok su domaćini slavili, Šibenčani su pognute glave otišli u svlačionicu. Iako imaju sedam bodova više od posljednje Istre uz utakmicu više, dalmatinski prvoligaš još nije osigurao ostanak, a ovo je bila ogromna šansa za to. Čak su i poveli 1-0 početkom drugog dijela, ali Deni Jurić je zabio iz zaleđa.

- Prelako smo izgubili iznimno važne bodove, kojima smo mogli osigurati ostanak u Prvoj HNL. Opet smo primili pogodak nakon udarca iz kuta i ostali smo praznih ruku. Nije baš bila lijepa utakmica, važnost dvoboja „ubila” je ljepotu, igralo se tvrdo i čvrsto. Nismo bili na pravoj razini za pobjedu, iako smo imali nekoliko šansi, ali to ipak nije bilo dovoljno - kazao je Gordon Schildenfeld, bivši hrvatski reprezentativac, a danas igrač Šibenika.

Lokosi će za tjedan dana na svome terenu tražiti nova tri boda u dvoboju protiv Slaven Belupa, dok Šibenik istog dana igra važan susret protiv Istre 1961.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Saraj Malo 01.05.2021.

    kako varazdin ima bolji međusobni kada lokomotiva ima 2 pobjede i 2 su susreta zavrsila nerjeseno? klasicno smijesna piskarala

  • stringerx 30.04.2021.

    Dinamova seka lokomotiva teraj to

  • Lokosi 1914 30.04.2021.

    Bravo Toplak i Lokosi! Varaždin 4-0, Šibenik 1-0, diže se forma...još Slaven i Istru riješimo i ostanak bi trebao biti osiguran.. ✔

Komentiraj...
Vidi sve komentare