Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Zabili gol iz jednog udarca? E pa točno to smo i pripremali'

'Zabili gol iz jednog udarca? E pa točno to smo i pripremali'

Prelako smo izgubili iznimno važne bodove, kojima smo mogli osigurati ostanak u Prvoj HNL. Opet smo primili pogodak nakon udarca iz kuta i ostali smo praznih ruku, rekao je Gordon Schildenfeld, igrač Šibenika

VIDEO

Lokomotiva je teškom mukom pobijedila Šibenik u 32. kolu Prve HNL te je nakon duge agonije pobjegla s dna ljestvice. Igrači Lokomotive su svome treneru Samiru Toplaku donijeli barem privremeni mir.

U trenucima kada se činilo da će klubovi podijeliti bodove u žestokoj borbi za ostanak, Pivarić je ubacio iz kornera u 85. minuti, a na drugoj stativi je pronašao stopera Marka Leškovića koji se sjajno snašao i iz voleja pogodio za veliko slavlje Samira Toplaka i njegovih pulena. Odahnuo je popularni 'Samke' koji je pod strašnim pritiskom u posljednje vrijeme, a u klub je došao samo zbog misije spašavanja.

- Prvo je poluvrijeme bilo zrcalo našeg stanja. Pod velikim smo pritiskom, u strahu smo, igramo pod blokadom, usporeno, bilo je previše netočnih dodavanja. Nismo vjerovali u sebe i jako smo se mučili. No, u nastavku smo se trgnuli, igrači s klupe unijeli su živost i dali poticaj, počeli smo vjerovati da možemo zabiti gol! Ovo je velika, velika pobjeda, pobjegli smo s dna i sve čestitke mojim dečkima, odradili su „fajtersku” utakmicu. Imali smo i malo sreće, Šibenik je bio jako, jako opasan, ali tu smo sreću zaradili i zato nas je pomazila. Pogodak iz jedinog udarca u okvir vrata? Eh, baš smo tako pripremali utakmicu, ha, ha - kazao je raspoloženi i nasmijani Toplak nakon utakmice.

Slavili su 'lokosi' kao da su osvojili naslov prvaka, a za njih bi to i bio ostanak u ligi u sezoni u kojoj su igrali kvalifikacije za LP, ali i ostali bez važnih igrača koji su prošle sezone donijeli drugo mjesto. Teška i mučna sezona je iza njih, Toplak je treći trener nakon Gorana Tomića i Jerka Leke. Lakše se diše u Kranjčevićevoj, ali baš ništa nije gotovo. Lokomotiva je s nova tri boda skočila na deveto mjesto s bodom više i utakmicom više od posljednje Istre, a ispred je Varaždin koji, uz isti broj bodova, ima bolji međusobni omjer. Još su četiri utakmice ostale i do kraja sezone nas čeka paklena borba za ostanak. 

Dok su domaćini slavili, Šibenčani su pognute glave otišli u svlačionicu. Iako imaju sedam bodova više od posljednje Istre uz utakmicu više, dalmatinski prvoligaš još nije osigurao ostanak, a ovo je bila ogromna šansa za to. Čak su i poveli 1-0 početkom drugog dijela, ali Deni Jurić je zabio iz zaleđa.

- Prelako smo izgubili iznimno važne bodove, kojima smo mogli osigurati ostanak u Prvoj HNL. Opet smo primili pogodak nakon udarca iz kuta i ostali smo praznih ruku. Nije baš bila lijepa utakmica, važnost dvoboja „ubila” je ljepotu, igralo se tvrdo i čvrsto. Nismo bili na pravoj razini za pobjedu, iako smo imali nekoliko šansi, ali to ipak nije bilo dovoljno - kazao je Gordon Schildenfeld, bivši hrvatski reprezentativac, a danas igrač Šibenika.

Lokosi će za tjedan dana na svome terenu tražiti nova tri boda u dvoboju protiv Slaven Belupa, dok Šibenik istog dana igra važan susret protiv Istre 1961.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.