To je to što me zanima!

Zadar doveo novo pojačanje: 'On će biti vođa na treningu...'

Dobili smo igrača koji će biti jedan od najboljih obrambenih igrača lige, zadovoljstvo je petim pojačanjem (Paponja, Bursać, Worku, Boykins) emitirao Zadrov trener Veljko Mršić
Vidi originalni članak

Dok se i dalje čeka "amenovanje" Darka Planinića, koji bi se Zadru trebao priključiti na "žeton" i zatvoriti roster za nadolazeću sezonu, klub s Višnjika potvrdio je jednogodišnji angažman prve od dvije udarne "petice", Jonathana Gallowaya (24).

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisači protiv košarkaša Zadra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Amerikanac s otoka Guama koji je narastao do 211 centimetara proteklu je ugovornu obavezu odradio u danskim Bakken Bearsima u kojima nije ostavio odveć dojmljiv napadački učinak (8,4 koša) u domaćem prvenstvu, no Zadar ga je ionako doveo primarno zbog obrambenih karakteristika i preporuka što je statistički u prvom redu iskazivao u skakačkom dijelu (9,2). U Fibinom Europa kupu, u kojem je Bakken došao do polufinala, brojke su bile kudikamo mršavije (2,9 koša, 3,6 skokova).

Dobre preporuke za Gallowaya morao je dati Eyassu Worku, prvo Zadrovo inozemno pojačanje, s kojim je zajedno igrao na sveučilištu UC Irvine te su 2019. godine na NCAA završnici izbacili Kansas State što je tada bilo tretirano kao jedno od najvećih iznenađenja u povijesti turnira.

- Dobili smo igrača koji će biti jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Bit će vođa na treningu, također je jako dobar timski igrač, radi puno korisnih stvari koje se ne vide u samoj statistici - zadovoljstvo je petim pojačanjem (Paponja, Bursać, Worku, Boykins) emitirao Zadrov trener Veljko Mršić.

- Dobro je što je Jonathan navikao igrati u pobjedničkim ekipama, to je bio slučaj na sveučilištu i prošle godine u Danskoj gdje je njegova ekipa ušla na F4 Fiba Europa kupa, u kojem su imali samo dva poraza u sezoni. Tu smo mi da mu pomognemo kako bi svoju igru unaprijedio na još višu razinu. Zbog načina na koji je dosad igrao neke segmente u igri je zapostavio, pod tim mislim na napadački dio igre, tako da smatram da tu može biti još produktivniji. Sve u svemu jako sam zadovoljan što smo ga potpisali i smatram da će se dobro uklopiti u ostatak ekipe.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NE MOGU SE SJETITI NICEG KONSTRUKTIVNOG 12.08.2020.

    jedini klub vrijedan spomena u hrvatskoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare