To je to što me zanima!

Zadar ispada iz Prve lige! Klub nije dobio licenciju za 2015/16.

Iako su matematički imali šanse izboriti ostanak, NK Zadar sljedeće sezone neće moći nastupiti u MAXtv Prvoj ligi jer za to nije ishodio licenciju, objavio je HNS...
Vidi originalni članak

Nogometni klub Zadar sljedeće će sezone igrati u Drugoj HNL. Postalo je to jasno nakon odluke žalbenog tijela Komisije za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza o licencijama za nastup u MAXtv Prvoj ligi u sezoni 2015./2016.

Licencije za Prvu ligu dobilo je devet od deset sadašnjih prvoligaša (Dinamo, Hajduk, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Split i Zagreb), kao i tri drugoligaša (Hrvatski dragovoljac, Inter-Zaprešić te Sesvete).

Hrvatski dragovoljac i Sesvete kao domaćinski su stadion prijavili Maksimir, a Inter svoj matični stadion ŠRC-a Zaprešić.

Pri licenciranju se vodilo računa o pet kriterija: sportskom, infrastrukturnom, administraciji i stručnom osoblju, pravnom i financijskom. Na odluke žalbenog tijela više nema mogućnosti žalbe.

Ovakvim raspletom ostaje nepoznanica tek tko će u dokvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi; Istra 1961 ili Osijek. Slavonci su trenutačno bod ispod Istrana i do kraja imaju nešto lakši raspored jer idu u goste Rijeci pa dočekuju Slaven Belupo. Puljani, pak, dočekuju Dinamo pa gostuju kod Zagreba.

Drugoplasirana momčad Druge HNL najvjerojatnije će biti Sesvećani koji zaostaju pet bodova za vodećim Interom dva kola prije kraja. Drugoplasirana Gorica nije dobila licenciju za Prvu ligu.

Idi na 24sata

Komentari 192

  • dario1983 23.05.2015.

    ima jedna poslovica tko se zadnji smije njslade se smije....pa na onaj smijeh nakon pustanja hajduka zadru sad cu ja odgovorit na ovo odluku sa licencama sa AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  • Zagrebacki Plavi 22.05.2015.

    Da odmah riješimo dilemu da ne bi bilo rasprave Zadar će se žaliti i odmah će dobiti licencu kao i svake sezone zato predlažem da preskočimo ovaj dio jer mi je više pun kufer prča o licenci

  • BlackRonsky 22.05.2015.

    tek sada vidim da se slaven belupo sada zove samo slaven :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare