To je to što me zanima!

Zadar nakon drame pobijedio Zagreb i vratio se u ABA ligu!

Košarkaši Zagreba namjerno su promašivali slobodna bacanja kako bi u produžetku lovili željenih osam razlike. Nisu uspjeli, lanjski prvak ostao je bez doigravanja...
Vidi originalni članak

Dramatičnu, rijetko viđenu utakmicu u Trnskom dobio je Zadar (90-89 nakon produžetka) i izborio četvrto mjesto, doigravanje te povratak u regionalnu ligu iduće godine.

Zagrebu je trebala pobjeda od osam razlike, ali nije joj bio niti blizu. Štoviše, Zadrani su imali 12 poena prednosti prije nego je počeo povratak 'mrava', koji su novu priliku dobili u produžetku, a da bi do njega došli, morali su namjerno promašivati slobodna bacanja.

- Ne znam što reći... Za ovo se živi – uskliknuo je jedan od zadarskih junaka Goran Vrbanc, koji je zabio 27 koševa.

U Trnskom je bilo svega. Damir Mulaomerović, koji je ovom utakmicom završio karijeru, unio se u lice sucu Radojkoviću, pa su ga morali smirivati zaštitari. Policija je izvela nekoliko navijača Zadra, a Ive Ivanov umalo je zabio za drugi produžetak, ali se u zadnji čas sjetio da to nije dobro za njegovu momčad, pa je već u zraku bacio loptu što dalje od koša.

Zadar će, skupi li 150.000 eura za pozivnicu, iduće sezone opet igrati ABA ligu, a Zagreb neće niti braniti naslov prvaka Hrvatske. Najesen će igrati protiv Alkara, Zaboka, Kvarnera...

- Najviše mi žao što smo ispali baš od Zadra jer su me tamo uvijek vrijeđali... – rekao je kapetan Zagreba Kruno Simon, koji je zaigrao unatoč ozljedi i zabio 15 poena.

On će iduće sezone u inozemstvo, Mulaomerović u mirovinu, otići će i Kasun, a tko zna što će biti sa Šarićem i ostalim supertalentiranim juniorima...

Idi na 24sata

Komentari 34

  • jarunos 09.05.2012.

    Zakaj ovi zadrani misle da ih mi krademo,varamo,otimamo kad imaju vise svojih dalmatinaca lopova u upravi i drzavi nego mi zagrebcani.Ne kuzim to kad pisu ciGona??mislim stvarno neznam kaj bih rekao,u kosarci dalmatinac i glavni covjek HKS-A dalmatinac Danko Radic iz Sibenika,u politici imaju takvu podlogu da im je Kalmeta napravio jednu od najljepsih kosarkaskih dvorana u Europi i opet za poraze i slabu igru Zadra kriv Kaptol,Hz-e,Zagreb,Bozanic,Toplana,Mamic,Ban Jelacic..Zadrani postajete smjesni zar ne vidite vi to??Ako tko mrzi kk-zagreb(karamarkova prcija,isti taj mafijas i kriminalac karamarko iz okolice zadra)ako tko mrzi tajkunski klub umjetne tvari zvan cedevita (i opet tedeski=dalmatinac=lopov)onda smo mi navijaci Cibone.Ako i to nije dosta onda mogu samo vam reci da je nasu Cibonu upropastio BOZE MILICEVIC vas zadranin,onaj koji pjeva u piniji hotelu Zadar je pravi Zadar je sampion u isto vrijeme dok je direktor Cibone VELIKE cibone da se zna..Eto zadrani valjda ste skuzili,a ako niste onda ste glupi.

  • paparazzi 2 09.05.2012.

    mi smo ZADRANI zadar je naš to zadreeee <3 joj kad nam dođu srbi , pa tornado atmosfera ajmeeeee ludiloo <3 <3

  • Kokos_1 09.05.2012.

    Evo meni kao navijaču Cibone je iskreno drago za povratak Zadra na stare staze slave, čestitam vam svima, i na terenu, i na tribinama; makar vas mrzim :) Ali u svakom slučaju pravi megdani su oni napunjeni emocijama, pa kakve god one bile, a te emocije su definitivno izostale u ovih zadnjih par sezona kada su dominirale ove sterilne umjetne tvorevine, Cedevita i Zagreb.

Komentiraj...
Vidi sve komentare