To je to što me zanima!

Zadar ostao jedini naš osvajač: Cedevita bez šanse u finalu...

Maccabi je pobijedio Cedevitu s uvjerljivih 87-77 i tako osvojio 11. sezonu ABA lige! KK Zadar je ostao jedini hrvatski osvajač regionalne lige, davne 2003. godine...
Vidi originalni članak

Prije dva i pol mjeseca Cedevita je osvojila Kup, prvi trofej u klupskoj povijesti, a u ponedjeljak je igrala prvo međunarodno finale. Drugi trofej i prvi izvan hrvatskih granica nije osvojila. Maccabi je pobijedio s uvjerljivih 87-77 i tako osvojio 11. sezonu ABA lige! Prvi put nakon pet godina osvajač nije Partizan.

A sve je bilo jasno nakon 1. četvrtine. Dogodilo se baš ono čega su se svi pribojavali, velike razlike odmah na startu. Oko 11.000 gledatelja u Nokia Areni u Tel Avivu prestrašilo je 'Cedu' pa su krenuli s 0-7, a već pri zaostatku od 13-5 trener Dražen Anzulović morao je zvati prvi time-out. 

- Atmosfera nas nije impresionirala, već smo je osjetili ove sezone. Možda je bio pritisak, ali to treba pitati petorku koja je u tom trenutku bila na parketu - demantirao je Car poslije utakmice da su se prestrašili. 

Nakon početnih 10 minuta zaostajali su čak 16 razlike i sve je bilo jasno. U obrani su napravili samo tri prekršaja, a na poluvremenu je šut za dva poena bio mizernih 1-18!

Obzirom da su ove sezone na Maccabijevom parketu pobjeđivali samo dva posljednja europska prvaka, Barcelona i Panathinaikos, bilo je vrlo očito da se čudo neće dogoditi. 

- Koliko god sam ponosan što smo došli do finala, toliko mi je žao kako smo otvorili utakmicu. Nedopustivo je primiti 27 koševa u četvrtini, a ne ući u bonus. Ključ je bio u nedostatku svježine. Nismo spojili tri obrane zaredom, a tako se ne može igrati protiv ovakve ekipe - rekao je Anzulović nakon utakmice,a Vukušić sličnog razmišljanja dodao:

- Trebali smo biti čvršći, izgubili smo puno lopti na početku, previše za osvajanje trofeja. Uživao sam u utakmici, ne igra se finale regionalne lige svake godine, ali razočaran sam igrom u 1. četvrtini jer smo znali da će nas htjeti slomiti na početku.

Warren je bio jedini raspoložen kod zagrebačke momčadi, zabio je 24 koša. Kod domaćih je Langford zabio 21 poen, a Hendrix 16. 

Zadar je ostao jedini hrvatski osvajač regionalne lige, davne 2003. godine...

Idi na 24sata

Komentari 31

  • grgusan 01.05.2012.

    nasa rana i lik...

  • Legende 01.05.2012.

    treba navijati za Hrvatske klubove i hrvatski sport...ipak je Macabi košarkaška institucija...u Tel Avivu su pokleknule sve košarkaške veličine...zato svaka čast Cedeviti na dobroj igri i relativno normalnoj razlici kojom su izgubili...

  • mare1975 01.05.2012.

    svaka cast igracima Cedevite... drugi pu ce bit bolje... samo nastavite sa radom i nebo je granica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare