Obavijesti

Sport

Komentari 31

Zadar ostao jedini naš osvajač: Cedevita bez šanse u finalu...

Zadar ostao jedini naš osvajač: Cedevita bez šanse u finalu...
5

Maccabi je pobijedio Cedevitu s uvjerljivih 87-77 i tako osvojio 11. sezonu ABA lige! KK Zadar je ostao jedini hrvatski osvajač regionalne lige, davne 2003. godine...

VIDEO

Prije dva i pol mjeseca Cedevita je osvojila Kup, prvi trofej u klupskoj povijesti, a u ponedjeljak je igrala prvo međunarodno finale. Drugi trofej i prvi izvan hrvatskih granica nije osvojila. Maccabi je pobijedio s uvjerljivih 87-77 i tako osvojio 11. sezonu ABA lige! Prvi put nakon pet godina osvajač nije Partizan.

A sve je bilo jasno nakon 1. četvrtine. Dogodilo se baš ono čega su se svi pribojavali, velike razlike odmah na startu. Oko 11.000 gledatelja u Nokia Areni u Tel Avivu prestrašilo je 'Cedu' pa su krenuli s 0-7, a već pri zaostatku od 13-5 trener Dražen Anzulović morao je zvati prvi time-out. 

- Atmosfera nas nije impresionirala, već smo je osjetili ove sezone. Možda je bio pritisak, ali to treba pitati petorku koja je u tom trenutku bila na parketu - demantirao je Car poslije utakmice da su se prestrašili. 

Nakon početnih 10 minuta zaostajali su čak 16 razlike i sve je bilo jasno. U obrani su napravili samo tri prekršaja, a na poluvremenu je šut za dva poena bio mizernih 1-18!

Obzirom da su ove sezone na Maccabijevom parketu pobjeđivali samo dva posljednja europska prvaka, Barcelona i Panathinaikos, bilo je vrlo očito da se čudo neće dogoditi. 

- Koliko god sam ponosan što smo došli do finala, toliko mi je žao kako smo otvorili utakmicu. Nedopustivo je primiti 27 koševa u četvrtini, a ne ući u bonus. Ključ je bio u nedostatku svježine. Nismo spojili tri obrane zaredom, a tako se ne može igrati protiv ovakve ekipe - rekao je Anzulović nakon utakmice,a Vukušić sličnog razmišljanja dodao:

- Trebali smo biti čvršći, izgubili smo puno lopti na početku, previše za osvajanje trofeja. Uživao sam u utakmici, ne igra se finale regionalne lige svake godine, ali razočaran sam igrom u 1. četvrtini jer smo znali da će nas htjeti slomiti na početku.

Warren je bio jedini raspoložen kod zagrebačke momčadi, zabio je 24 koša. Kod domaćih je Langford zabio 21 poen, a Hendrix 16. 

Zadar je ostao jedini hrvatski osvajač regionalne lige, davne 2003. godine...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...