To je to što me zanima!

Zadar u neizvjesnoj završnici pobijedio Split, poraz Cibone...

Zadar je u dalmatinskom derbiju 13. kola ABA lige u vrlo neizvjesnoj utakmici pobijedio Split 78-75. Cibona je izgubila na gostovanju kod vodeće Igokee 94-88
Vidi originalni članak

Zadar je na Gripama pobijedio Split 78-75 u 13. kolu ABA lige i tako došao do pete pobjede u sezoni. 

Bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj su većim dijelom vodili gosti iz Zadra, u jednom dijelu čak i 11 razlike.

Ipak, u posljednju minutu susreta ušlo se s prednošću domaćina 73-72. Međutim, u samoj završnici smireniji su pokazali gosti i najviše zahvaljujući mirnoj ruci Krasića, koji je pogodio četiri slobodna bacanja pobijedili 78-75.

Vukušić je bio najbolji kod Splita s 22 koša, Mimica je ubacio 15, Vujčić i Subotić 10. Kod Zadra Vrbanc je ubacio 18 koševa, Krasić 15.

- Čestitam svojim igračima na pobjedi jer oni su je i izborili. Motivacija je bila velika, a mi smo u utakmicu ušli koncentrirano i borbeno. Prije utakmice sam igrače Splita nazvao 'majstori egala', što oni i jesu. Bio je ovo pravi fajterski dalmatinski derbi i ponosan sam što sam bio dio njega. Zato svim akterima čestitam. Ključ pobjede bila je veća dinamika i intenzitet, što je nama odgovaralo - rekao je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor.

- U utakmicu smo ušli previše mekano i oni su nas lako probijali u obrani. U napadu smo držali dugo loptu i tako dali priliku Zadru da odigra agresivno. Promijenili smo pristup u nastavku utakmice i vratili se, ali na kraju smo izgubili za jednu loptu - rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

- Razočaran sam, ovo smo trebali dobili. Nismo dobro ušli u utakmicu i moramo raditi na tome. Zahvaljujem se publici koja nas je bodrila cijelu utakmicu te se nadam da će tako biti i ubuduće - rekao je igrač Splita Vedran Vukušić. 

- Ispoštovali smo ono što je trener tražio i zasluženo pobijedili. To nam puno znači uoči utakmice s Partizanom. Nadamo se da će u Višnjiku biti puno navijača - rekao je igrač Zadra Bariša Krasić.

Igokea pobijedila Cibonu

Cibona je izgubila u Aleksandrovcu kod vodeće momčadi lige Igokee 94-88. 'Vukovi' su dobro otvorili utakmicu i u 7. minuti imali su plus 9 (19-10), međutim već do kraja četvrtine domaćini su to okrenuli i na prvi odmor otišli s 27-23.

Igokea je do kraja utakmice vodstvo ispustila u samo jednom trenutku, dogodilo se to u 25. minuti kada je Cibona povela 58-57.

Na kraju su domaćini u relativno mirnoj završnici došli do pobjede 94-88.

Kod Cibone najbolji je bio Strawberry s 20 koševa. Dario Šarić na parketu je bio 16 minuta i u tom je razdoblju ubacio četiri koša, imao tri skoka i tri asistencije. Za 'vukove' je debitirao Smush Parker. Amerikanac je za 21 minutu na parketu ubacio 14 koševa, te podijelio tri asistencije.

Igokeu je predvodio Štemberger s 22 koša. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • atak na batak 16.12.2012.

    zna se ko je prvi...

  • veron 16.12.2012.

    Split je obzirom na situaciju dobro igrao...lova je u pitanju...kako su nekad igrali kada su žuti bili Jugoplastika Kukoč,Rađa,Goran Sobin,Velimir Perasović...valjda tako šta treba dugo,dugo čekati..

  • veron 16.12.2012.

    da, neka Zadar pobijedi Partizan..ne propuštam to...

Komentiraj...
Vidi sve komentare