Obavijesti

Sport

Komentari 42

Zadar u neizvjesnoj završnici pobijedio Split, poraz Cibone...

Zadar u neizvjesnoj završnici pobijedio Split, poraz Cibone...
5

Zadar je u dalmatinskom derbiju 13. kola ABA lige u vrlo neizvjesnoj utakmici pobijedio Split 78-75. Cibona je izgubila na gostovanju kod vodeće Igokee 94-88

VIDEO

Zadar je na Gripama pobijedio Split 78-75 u 13. kolu ABA lige i tako došao do pete pobjede u sezoni. 

Bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj su većim dijelom vodili gosti iz Zadra, u jednom dijelu čak i 11 razlike.

Ipak, u posljednju minutu susreta ušlo se s prednošću domaćina 73-72. Međutim, u samoj završnici smireniji su pokazali gosti i najviše zahvaljujući mirnoj ruci Krasića, koji je pogodio četiri slobodna bacanja pobijedili 78-75.

Vukušić je bio najbolji kod Splita s 22 koša, Mimica je ubacio 15, Vujčić i Subotić 10. Kod Zadra Vrbanc je ubacio 18 koševa, Krasić 15.

- Čestitam svojim igračima na pobjedi jer oni su je i izborili. Motivacija je bila velika, a mi smo u utakmicu ušli koncentrirano i borbeno. Prije utakmice sam igrače Splita nazvao 'majstori egala', što oni i jesu. Bio je ovo pravi fajterski dalmatinski derbi i ponosan sam što sam bio dio njega. Zato svim akterima čestitam. Ključ pobjede bila je veća dinamika i intenzitet, što je nama odgovaralo - rekao je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor.

- U utakmicu smo ušli previše mekano i oni su nas lako probijali u obrani. U napadu smo držali dugo loptu i tako dali priliku Zadru da odigra agresivno. Promijenili smo pristup u nastavku utakmice i vratili se, ali na kraju smo izgubili za jednu loptu - rekao je trener Splita Mladen Erjavec.

- Razočaran sam, ovo smo trebali dobili. Nismo dobro ušli u utakmicu i moramo raditi na tome. Zahvaljujem se publici koja nas je bodrila cijelu utakmicu te se nadam da će tako biti i ubuduće - rekao je igrač Splita Vedran Vukušić. 

- Ispoštovali smo ono što je trener tražio i zasluženo pobijedili. To nam puno znači uoči utakmice s Partizanom. Nadamo se da će u Višnjiku biti puno navijača - rekao je igrač Zadra Bariša Krasić.

Igokea pobijedila Cibonu

Cibona je izgubila u Aleksandrovcu kod vodeće momčadi lige Igokee 94-88. 'Vukovi' su dobro otvorili utakmicu i u 7. minuti imali su plus 9 (19-10), međutim već do kraja četvrtine domaćini su to okrenuli i na prvi odmor otišli s 27-23.

Igokea je do kraja utakmice vodstvo ispustila u samo jednom trenutku, dogodilo se to u 25. minuti kada je Cibona povela 58-57.

Na kraju su domaćini u relativno mirnoj završnici došli do pobjede 94-88.

Kod Cibone najbolji je bio Strawberry s 20 koševa. Dario Šarić na parketu je bio 16 minuta i u tom je razdoblju ubacio četiri koša, imao tri skoka i tri asistencije. Za 'vukove' je debitirao Smush Parker. Amerikanac je za 21 minutu na parketu ubacio 14 koševa, te podijelio tri asistencije.

Igokeu je predvodio Štemberger s 22 koša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše