To je to što me zanima!

Zadnji vlak za Ligu prvaka? Još godinu dana: Buffon & Chiellini. A dolazi Melo za 72 milijuna €

Buffon ima 42, a Chiellini 35 godina. U Italiji su osvojili sve, repetativno. Buffon je s Azzurrima i svjetski prvak iz 2006., ali u Ligi prvaka najveći im je uspjeh: poraz u finalu. Chielliniju dvaput, Buffonu tri puta
Vidi originalni članak

Fenomenalni iskusnici talijanskog prvaka Juventusa, Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini, potpisali su produljenje ugovora s talijanskim prvoligašem do ljeta 2021. godine, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

POGLEDAJTE VIDEO: GIGI JE IKONA CRNO-BIJELIH

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Legendarni vratar Juventusa i bivši vratar talijanske reprezentacije 42-godišnji Buffon, koji je u klubu iz Torina od 2001. godine kada je došao iz Parme, uz kratku pauzu prošle godine kada je bio u PSG-u, za Juventus je odigrao 669 utakmica.  

Kapetan Chiellini, koji će u kolovozu navršiti 36 godina, odan je klubu od 2005. godine i u tom je razdoblju odigrao 509 utakmica u crno-bijelom dresu i zabio 36 golova.

- Primjeri na terenu i u svlačionici, vođe, nositelji crno-bijelog DNK, koji se oblači kao druga koža. Bianconeri uvijek. Zauvijek - stoji na Juventusovim stranicama.

Iako su s Juventusom osvojili brojne talijanske naslove, još nisu osvojili ni jednu Ligu prvaka. Buffon je svjetski prvak iz 2006., ali je tri puta gubio u finalu Lige prvaka, a Chiellini dva puta.

I to nije sve. Španjolski prvoligaš Barcelona je službeno potvrdila transfer 23-godišnjeg brazilskog veznjaka Arthura Mela u Juventus za - 72 milijuna eura.

Arthur će ostati na Camp Nou do kraja sezone 2019./20. koja je produljena zbog pandemije korona virusa do kolovoza. U suprotnom će smjeru, iz Torina u Kataloniju, BiH veznjak - Miralem Pjanić (za 60.000.000 €).

Arthur je došao u Barcelonu iz brazilskog Gremia u srpnju 2018. za 31 milijun eura i očekivalo se da će naslijediti Xavija Hernandeza no unatoč početnim uspjesima, u prvoj sezoni je u samo 19 utakmica bio u početnoj postavi, a u 14 ove sezone. 

Osim toga, pratili su ga i skandali pa se tako u ožujku prošle godine ispričao jer je usred sezone otputovao u Pariz na rođendansku proslavu svog suigrača iz brazilske reprezentacije Neymara. Također u prosincu prošle godine je televizija objavila da je otišao na snowboarding iako je tvrdio da ozlijeđen.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Sumpy7 30.06.2020.

    Vukušiću Danijele, u pitanju su funte, a ne euri!

  • dex78 29.06.2020.

    Fino alla fine !!!

  • jupi jak 29.06.2020.

    Neće nikad osvojit ligu prvaka jer se ne može krast kao u talijanskoj ligi ,opce je poznato da je juventus izbacen iz lige radi toga ,prateci seria A vidim da to još nije prestalo

Komentiraj...
Vidi sve komentare