To je to što me zanima!

Zadrani osvojili Toranj: Cibona pala u produžetku

Već prvo kolo košarkaške Lige za prvaka donijelo je derbi Cibone i Zadra u Draženovu domu.Gosti su nakon produžetka slavili pobjedu 106-96
Vidi originalni članak

Pobjede protiv Cibone uvijek su najslađe, pogotovo u gostima, likovao je Aco Petrović nakon pobjede pod Tornjem. Prvi njegov sudar s hrvatskim sucima nakon farse u polufinalu Kupa u Trnskom protekao je mirno. Nakon jedne loše odluke trener Zadra sklopio je ruke, počeo se smijati, odšetao u suprotnom smjeru i sjeo na reklamu. Za žešće reakcije nije ni bilo potrebe.
- Brewerova tri faula u prvih pet minuta su nas kastrirala. Ali nakon toga smo krenuli sa zonom, što ga je sačuvalo - rekao je strateg zadarske momčadi.
Ciboni su suci svirali 33 prekršaja, Zadru 18. No to ne znači da je suđenje bilo na strani Zadra. Gosti su bili agresivniji, pogotovo Brewer, koji se konstantno zabijao pod koš i izbacivao jednog po jednog Cibonina centra iz igre.
Cibosi nisu vodili niti u jednom trenutku nakon druge četvrtine. Doduše, stigli su zaostak od 13 poena i košem Warrena, sedam sekundi prije kraja, izborili produžetak. U iduće tri minute igralo se koš na koš, dok Barać nije zabio tricu a Brewer iz slobodnih bacanja odveo Zadrane na nedostižnu prednost.
- Igrali smo se s vatrom. Tri, četiri puta smo imali priliku prelomiti utakmicu, a nismo. To se ne smije u gostima kod Cibone, no na kraju se nismo opekli - rekao je Aco Petrović i dodao da je Zadar apsolutni favorit prvenstva i da ga ništa osim titule neće zadovoljiti. Ivan Sunara ustvrdio je da je prvenstvo dugačko i da će on i njegova momčad učiniti sve da ih zaustave.
- Ovaj poraz ne mijenja moj status. Došao sam raditi pošteno i tako ću i nastaviti - dodao je Cibonin trener.

CIBONA - ZADAR 96-106 (24-22, 21-27, 19-24, 20-11; 12-22)
CIBONA: Warren 28, Williams 8, Krasić 9, Žorić, Vukušić 11, Andrić 4, Kaštropil, Hoskin 18, Princ 9, Rozić 9, Mulaomerović.
ZADAR: Stipčević 10, Barać 13, Johnson 27, Gečevski 15, Marčinković, Šarlija, Lalić 7, Macura, Štimac 6, Brewer 28.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lepigrom 03.04.2008.

    neka su izgubili,treba mijenjati sve ljude u klubu jer ovi nisu nista dobroga napravili

  • daja26 02.04.2008.

    igraj zadre volimo te mi.......................

Komentiraj...
Vidi sve komentare