To je to što me zanima!

Zadranin Marko Banić je u eliti španjolske ACB lige

Bivši košarkaš Zadra odigrao je odličnu sezonu za svoj Bilbao Basket, za što je stigla i nagrada. U drugoj je petorci najjače europske lige
Vidi originalni članak

Marc Gasol iz Girone, Felipe Reyes iz Real Madrida i Tiago Splitter iz Tau Ceramice tri su najbolja centra najjače košarkaške lige u Europi. Odmah do njih je - Marko Banić! Reprezentativnog centra za njegove ovosezonske igre nagradili su uvrštavanjem u najbolju momčad prvenstva te u drugu petorku lige.
Lijepo priznanje stiglo je zahvaljujući dojmljivu učinku. Marko je igrao prosječno 33 minute po utakmici, ubacio je 10 koševa, imao više od pet skokova i jednu asistenciju po nastupu. Impresivan je postotak ubačaja za dva poena. Čak 62 % njegovih pokušaja prošlo je kroz mrežicu. Ovim se učinkom prometnuo u jednog od najzaslužnijih u osvajanju odličnog šestog mjesta relativno skromne momčadi iz Bilbaa.
Unatoč velikom broju stranaca u španjolskoj ACB ligi, u prvoj petorci lige dominiraju Španjolci. Čak su četvorica među najboljih pet. Jedini stranac je brazilski playmaker Banićeva Bilbaa Marcelinho Huertas, a društvo mu rade najbolji bek šuter lige Ricky Rubio, sjajni 17-godišnji igrač Joventuta, njegov suigrač Rudy Fernandez kao najbolje "nisko krilo", te već spomenuti Marc Gasol i Felipe Reyes.
Gasol je mlađi brat zvijezde LA Lakersa Paua, a ove je sezone deset puta bio igrač kola te četiri puta najbolji u mjesecu. Zbog toga je zaslužio i nagradu za najboljeg igrača sezone.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare