To je to što me zanima!

Zagreb dobio Lokomotivu na otvaranju nove sezone

Zagreb je posljednju sezonu Lige 16 otvorio pobjedom nad gradskim rivalom Lokomotivom 3-1. Ivan Krstanović je bio dvostruki strijelac...
Vidi originalni članak

Liga 16 odigrat će svoju posljednju glavnu ulogu. Napetost je u zraku, u redu se čeka za kartu više, a oni lukaviji su osigurali miran san kupivši godišnju ulaznicu. Nakon jednog od najdosadnijih svjetskih prvenstava u zadnje vrijeme prema mišljenju navijača, nogometni zaljubljenici tek će sada doći na svoje na užarenim, izoranim nogometnim travnjacima Lijepe Naše. Kako su stvari krenule, apaurine nećemo piti zbog neizvjesne i napete igre, nego kako bi nas što prije 'uljuljali' u dubok san dug deset mjeseci.
Peterostrukog prvaka Hrvatske ‘natambura’ slovenski Koper, treća momčad prvenstva u 180 minuta nije u stanju zabiti gol amaterima iz Sjeverne Irske, a finalist Kupa i prije utakmice zna da nema šanse protiv momčadi s Cipra. E, to je hrvatski klupski nogomet. Sustav natjecanja ove se godine nekim čudom nije promijenio, ali nema razloga za brigu. Promijenit će se dogodine, tek toliko da ne bude dosadno. A dotad ćemo uživati u svim blagodatima Lige 16, svim onim ljepotama koje nude najbolji hrvatski klubovi. Punim stadionima, maestralim driblinzima i spektakularnim golovima... Ili ipak ne? Naravno da ne. Prosječni hrvatski prvoligaš nema love, svake godine ima sve manje kvalitete, a na tribinama najčešće sjedi isključivo rodbina igrača. U najboljem slučaju. Split i Hrvatski dragovoljac su novaci u ligi, nema više Međimurja i Croatije iz Sesveta. Iako je, kako su izgledali lani, zapravo pitanje što su uopće radili u najvišem rangu. A ovi koji su ostali, koje to kvalitete oni imaju?
Provjerite već danas Kranjčevićevoj u 20 sati kad će snage odmjeriti Zagreb i Lokomotiva.

KRSTANOVIĆ PREDVODIO ZAGREB DO POBJEDE U GRADSKOM DERBIJU
Nogometaši Zagreba otvorili su 20. sezonu HNL-a pobjedom nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj. Pred oko 2 tisuće gledatelja 'Pjesnici' su se lako obračunali s gostima koje su svladali 3-1. Najzaslužniji za uvodno slavlje zaslužan je Ivan Krstanović koji je dvama golovima donio prednost Zagrebu od 2-0 već nakon 34. minute. Nadu Lokomotivi vratio je Ivan Peko u 54. minuti, no sve sumnje razriješio je Josip Jurendić koji je u 87. minuti stavio točku na i za 3-1 te donio Zagrebu prve ovosezonske bodove.
Zagreb je bio uvjerljiv u prvom poluvremenu s jednom špicom Krstanovićem koji je svoju visinu znao iskoristiti u 20. minuti kad je nadskočio Kelavu i glavom poentirao za vodstvo 'pjesnika. Samo 14 minuta kasnije Zagreb povisuje vodstvo ponovo preko Krstanovića koji je loptu lako pospremio u mrežu nakon ubacivanja Jurendića.
Lokosi su u drugom dijelu krenuli ofenzivnije što je urodilo plodom kad je Peko iz kontranapada smanjio na 2-1. I to je bilo sve od gostiju. Jurendić postavlja konačnih 3-1 pred sam kraj utakmice nakon brze kombinacije.

Zagreb - Lokomotiva 3-1 (Krstanović 20, 34, Jurendić 87 / Peko 54)

Idi na 24sata

Komentari 11

  • leo9 23.07.2010.

    nisam stigao pogledati tekmu da li je bila namiještena ili čemo odsad pošteno

  • astonvilla 23.07.2010.

    Čim je Štimac otišao,Zagreb je dobio utakmicu.

  • zolee 23.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare