To je to što me zanima!

Zagreb ipak na Final Fouru Seha lige! Vardar izbacili zbog covida

Izvršni odbor regionalne lige na hitnom je sastanku odlučio kako ne želi ugroziti natjecanje i sve sudionike i izbacio Makedonce zbog pozitivnog testa na covid, a vratio hrvatskog prvaka
Vidi originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba u utorak su pobijedili Vardar u uzvratu četvrtfinala Seha lige 25-22 i ostali za gol kratki za prolazak na završni turnir četiri najbolja kluba za sezonu 2020/21., a onda su ipak prošli: za zelenim stolom. Tako se ipak neće dogoditi da prvi put od osnutka ovog natjecanja 2011. neće biti na Final Fouru.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, hrvatske zdravstvene vlasti provele su testiranje momčadi Vardara na korona virus i jedan član momčadi bio je pozitivan. Pa su naložili izolaciju za njega i sve koji su bili u kontaktu, a i za ostatak momčadi postoji mogućnost prijenosa virusa.

Nejasno je, doduše, kako će se odluka o izolaciji odnositi na momčad Zagreba s obzirom na to da su još u utorak igrali protiv Vardara. EHF u takvim slučajevima nalaže izolaciju pozitivnog igrača i obvezno testiranje za sve igrače u kontaktu, no ovdje su pribjegli drastičnijem rješenju.

Izvršni odbor lige izvanredno se sastao i odlučio da ne može dopustiti Vardaru sudjelovanje na turniru u Zadru ovaj vikend. Kako je Vardar igrao protiv Zagreba, hrvatski prvak nastupit će na Final Fouru kao zamjena.

"Nakon interne rasprave, izvršni odbor provjerio je dokumente i preporuke i složio se s visokom odgovornošću i sviješću da ne može ugroziti natjecanje i zdravlje svih sudionika", priopćili su iz Sehe.

Zagreb će tako u petak od 18 sati igrati protiv Meškova, a u drugom polufinalu od 20.30 sastaju se Veszprem i Motor Zaporožje. Utakmica za treće mjesto igra se u nejdelju od 16.30, a finale od 19 sati. Prava prijenosa ima Arenasport.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Matko Muratović 01.09.2021.

    Koja namještljka. Navodno da je igrač pozitivan su izjavili hrvati. Da je igrač bio pozitivan prije utakmice, utakmica se ne bi odigrala, ali kažu da je pozitivan poslije utakmice. Šta znači da se zarazio na utakmici, zapravo ako se uopće zarazio. Vardar bi sad trebao testirati igrača u Makedoniji i vidjeti da li je pozitivan i da je pozitivan ovo je glupost. Suigrači i stručni stožar moraju u izolaciju, a igrači PPD ne moraju a igrač je igrao jučer utakmicu i imao kontakte s igračima PPD. Seha liga sramota!!!Vardar ❤️🖤❤️🖤

  • Dunavski smuđ 01.09.2021.

    Namještaljka

  • halic 01.09.2021.

    Ha ha cirkus...

Komentiraj...
Vidi sve komentare