To je to što me zanima!

Zagreb može biti zadovoljan: Chambery uvjerljivo izgubio

Rukometaši Chamberyja, sljedećeg Zagrebova protivnika u Ligi prvaka, poraženi su uvjerljivo u sklopu 9. kola francuskog prvenstva na gostovanju kod Tremblaya 32-26
Vidi originalni članak

Rukometaši hrvatskog rukometnog prvaka u nedjelju će u petom kolu Lige prvaka igrati vjerojatno najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone. Zagreb gostuje u Francuskoj kod vrlo dobrog Chamberyja, a dvije utakmice protiv spomenutih Francuza vrlo će vjerojatno odlučiti o toliko željenom drugom mjestu u skupini.

Chambery je prije gostovanja Zagreba odradio utakmicu devetog kola francuskog prvenstva. I prvi put ove sezone izgubio. Na gostovanju kod Tremblaya Damir Bičanić i suigrači stradali su s uvjerljivih 32-26. Za Chambery je to bio prvi ovosezonski prvenstveni poraz, a bivši igrač Zagreba i Ademar Leona je u njemu sudjelovao zabivši pet golova iz devet pokušaja. Bolji od njega u redovima Chamberyja bio je samo Busselier, koji je zabio šest golova.

Ako je gledati samo ovu utakmicu, dobra je to najava za Zagreb jer Tremblay nikako nije u samom vrhu francuskog rukometa. Uz to, za Chambery zbog ozljede nije igrao njihov najbolji igrač i francuski reprezentativac, desni vanjski Xavier Barachet, koji neće igrati ni protiv Zagreba u nedjelju. Kako sada stvari stoje Barachet je upitan i za uzvrat tjedan dana kasnije s obzirom da su mu liječnici savjetovali 10-ak dana mirovanja zbog puknuća mišića.

Dobije li Zagreb u Francuskoj, ali i tjedan dana poslije u Zagrebu istog protivnika, sigurno će biti drugi u skupini iza Barcelone koja je praktički nedostižna na prvom mjestu. A to znači lakšeg protivnika u nastavku borbe za Final Four. Podsjetimo, Zagreb je u posljednjoj utakmici prije gostovanja u Francuskoj 'razbio' Crvenu zvezdu 32-19 i u Francusku putuje sa svim raspoloživim snagama. Napokon se oporavio Štrlek, Valčićev gležanj je bolje, a i Gojunova leđa bi trebala izdržati.

Tremblay – Chambery 32-26

Redoslijed: 1. Montpellier 18, 2. Chambery 16, 3. St. Raphael 10, 4. Creteil 9, 5. Toulouse 8, 6. Tremblay 8...

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sonnamia 20.11.2011.

    ma ljepi moji rukometaši-ginu na terenu!!!Bravo <3<3<3

  • areljano 18.11.2011.

    Chambery nije nikakva ekipa kod kuce igraju jos gore nego u gostima zato ljudi odite u kladionicu i produplajte pare na zagrebu 2.00kf!

Komentiraj...
Vidi sve komentare