To je to što me zanima!

Zagrebov problem nije samo u treneru, on zicere neće zabiti. A promašio je s dvojicom igrača

Slijedi potraga za novim trenerom. Da će biti šok-terapija, teško jer Zagrebov problem u Europi nije samo u treneru. Trebat će mu i čarobni štapić da uspije okrenuti stvari u trenutnim uvjetima
Vidi originalni članak

PPD Zagreb ostao je bez trenera nakon dva mjeseca sezone. Ivica Obrvan napustio je klupu zagrebaša, izdržavši na njoj 18 mjeseci. S obzirom kojom su brzinom njegovi prethodnici odlazili, dugo se i zadržao.

NAKON 18 MJESECI Presudio mu bolan poraz od Dinama: Zagreb bez trenera!

Iako je u ovo doba prošle sezone Zagreb bio na nuli u Ligi prvaka, u klubu su očekivali više od sadašnja tri boda. Bolan poraz u srijedu u Areni od Dinamo Bukurešta golom nakon isteka vremena (28-29) u utakmici u kojoj nijednom nisu gubili bio je presudan za Obrvana. Zagreb je ostao daleko od realnih šansi za prolaskom skupine. Još jednom.

DINAMO SLAVI U ARENI Nevjerojatan poraz Zagreba: Izgubili nakon isteka vremena! Trener: Ovo prvi put govorim...

- Broj osvojenih bodova u četiri domaće utakmice Lige prvaka nije bio u skladu s ambicijama, što je poremetilo naše planove te smo u dogovoru shvatili kako je stiglo vrijeme za reakciju - rekao je direktor Vedran Šupuković.

Sva tri boda Zagreb je osvojio u četiri domaće utakmice. Pobijedio je Porto, gubio od danskog GOG-a te Dinama i remizirao s Wislom u Varaždinu. Glavni favoriti skupine tek trebaju doći u Arenu, protiv njih je Zagreb gubio uvjerljivo u Parizu i Magdeburgu. Prvi krug zatvaraju u Veszpremu za tri tjedna.

Realno, Zagreb je u okolnostima u kojima egzistira i koja sve teže prate Europu podbacio samo na otvaranju protiv GOG-a. Protiv konkurenata za prolaz skupine, Wisle i Dinama, mogao je osvojiti sva četiri boda, a osvojio je samo jedan. Da je bio kompletan u barem jednoj utakmici, vjerojatno bi danas bilo i bolje, ali i drugi imaju ozljede pa se vaditi na to pretjerano nema smisla makar se u Zagrebovom kadru osjeti kada nema Kavčiča ili Srne, sada Čupića. Recimo, Miloša Kosa, koji je zadnji stigao, nakon debija s Wislom, protiv Dinama nismo vidjeli ni sekunde.

Šteta da dolazak Vuke Borozana nije ispao pogodak jer to bi bio ekstra dodatak u vanjskoj liniji u kojoj Zagreb nema klasu, dok Wisla bira između Žitnjikova, Kosorotova ili Lučina, Dinamo Ali Zeina, Kukića, Kašpareka, Gurbinda... Ispao je Crnogorac veliki promašaj, na tom je putu i povremeni srpski reprezentativac Milan Milić koji je došao iz Nantesa, da bi ga Zagreb poslao na posudbu u Vojvodinu jer se kraj Klarice i Leimetera nije nametnuo. Za tri desna beka nema mjesta, ali to se moralo znati i ranije. 

Slijedi potraga za novim trenerom. Da će biti šok-terapija, teško jer Zagrebov problem u Europi nije samo u treneru, on neće zabiti zicere umjesto Muse ili Grahovca. Trebat će mu i čarobni štapić da uspije okrenuti stvari u trenutnim uvjetima.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • David1Prometheus 05.11.2022.

    Bas katastrofalna sportska politika uprave, prvog Jovica..dovodi starce koji jedva hodaju od godina i ozljeda ili mlade neprovjerene..pa na ceg je to Zagreb spao da se u 5 godina broje ono 3 pobjede od 80 utakmica odigranih pa jesu ti ljudi nornalni..hej 80 utakmica odigranih a 3, 4 pobjede pa dinamo u najtezem natjecanju na svijetu di se bori s klubovima s budzetom 10 puta vecim ima vise pobjeda a Zagreb u sportu di su svi s budetom tu negdje oni nemogu spojit pobjedu ..eventualno remi im se jedan doma zalomi..pa di ide ta lova upravo niti trenera niti igraca dobrog nisu kupili 5 godina..di curi Jovicu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare