To je to što me zanima!

Zajec: Balkanci još nisu spremni za regionalnu ligu

'Klubovi bi sigurno profitirali iz veće lige i kvalitete natjecanja. Ideja je zanimljiva, ali sport se u toj priči mora odvojiti od politike', govori Velimir Zajec
Vidi originalni članak

Mislim da je u ovome trenutku još uvijek prerano za regionalnu ligu u nogometu. Ratne rane iz devedesetih godina još uvijek nisu zacijelile. Osim toga, svjedoci smo da u ostalim sportovima regionalne lige i nisu baš tako jako popularne, govori dinamova legenda Velimir Zajec u intervjuu za srpski Blic. Iznio je mišljenje da će se jednog dana sigurno održavati regionalna liga i u nogometu, no ipak ne tako skoro.
- S druge strane, klubovi bi sigurno profitirali iz veće lige i kvalitetnijeg natjecanja, što bi podiglo razinu kvalitete i u domaćim natjecanjima. Ideja je zanimljiva, ali sport se u toj priči mora odvojiti od politike. Jednoga dana će se sigurno igrati liga koja će nalikovati na prvenstvo bivše Jugoslavije - kaže Zajec.
Osvrnuo se i na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Africi.
- Srbija i Slovenija zastupat će našu regiju na Svjetskom prvenstvu, a kada bi se na našim prostorima malo više ulagalo, rezultati bi bili još bolji. Izbornik Radomir Antić obavlja veliki posao sa Srbijom. Prepoznao je mentalitet u kojem radi i uspio obuzdati neke igrače. Pod njegovim vodstvom je Srbija postala respektabilna reprezentacija.
- Kranjčar je kvalitetan trener, ne vidim razloga zašto treneri ne bi prekoračili granice ako mogu pomoći? - zaključio je Zajec.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • badro delgado 25.02.2010.

    gledao sam te sinoc zajec i nemas pojma, sta god te vela upita ti odgovaras sa pa.. ili pa da.. uzas

  • siptarcina 25.02.2010.

    Kome to treba ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare