To je to što me zanima!

Zajec: Po Ćiri nazovite stadion! Kustić: Dobit će nešto veliko...

Prijedlog da Cico Kranjčar dobije ulicu u Zagrebu stoji na komisiji već gotovo dvije godine, a Josip Kuže još od 2017. godine!?
Vidi originalni članak

Po Ćiri Blaževiću nazvat ćemo stadion u Travniku! On je to zaslužio i svi su složni. Ćiro i Ivo Andrić dva su naša ponosa.

Govore to Travničani ovih dana, a inicijativu da tamošnji stadion ponese ime Miroslava Blaževića podržali su i gradski čelnici.

No, kakve počasti će nezaboravni Ćiro dobiti u Hrvatskoj?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Trebao bi se po njemu nazvati novi stadion - poručio je iz Grčke njegov omiljeni "Zajc", kapetan Dinama 1982. Velimir Zajec.

I on, kao Slaven Bilić i ostali Ćirini 'sinovi' koji su razasuti svijetom, traže načine kako doći u srijedu na pogreb, a u nogometnim se krugovima razgovara o počastima koje ga čekaju.

- Svakako će nešto dobiti, to mora biti nešto veliko i zato je prerano konkretno govoriti - rekao nam je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

PRATITE LIVE POSLJEDNJEG OPROŠTAJA ĆIRE BLAŽEVIĆA

U Hrvatskoj ime (lokalnog) velikana tog sporta nose stadioni u Puli (Aldo Drosina), Koprivnici (Ivan Kušek Apaš), Karlovcu (Branko Čavlović), Omišu (Anđelko Marušić)..., dok se četiri najveća kluba još nisu usudila ući u tu priču. I tako i dalje nose imena kvartova u kojima se nalaze, iako se ta tema potezala kad god je preminuo neki velikan.

VLASNIK SRETNE KAPE 'Platio sam je 85.000 kuna i zbog nje upoznao Ćiru. Nikad je ne bih prodao, nosim je u BiH'

Dinamo se posljednjih godina oprostio od nekoliko svojih legendi, poput Cice Kranjčara, Slavena Zambate, Stjepana Lamze, Krasnodara Rore, Zlatka Škorića, Otta Barića... Nekima je Dinamo ukazao čast da po njima nazove pomoćne terene, ali centralno ruglo i dalje je - Stadion Maksimir.

I premda su još neki velikani zaslužili takvu čast, vjerojatno nitko ne bi imao ništa protiv da novi stadion (ako ga ikad dočekamo) dobije njegovo ime. Jedinstvenog i neponovljivog Ćire.

To je odluka koju donosi vlasnik stadiona, što je Grad, no procedura je jednostavnija (i brža) jer nema puno prijedloga. Za razliku od imenovanja ulica i trgova.

U Hrvatskoj trgove imaju velikani poput Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića, dok dosta ulica nosi imena sportskih asova. Od trenera Ante Pandakovića i automobilista Ferdinanda Budickog, preko Matije Ljubeka, do Bernarda Vukasa, Luke Kaliterne, odnedavno i Mate Parlova.

BIH SE PRISJEĆA TRENERA Ćirini korijeni: 'Volio je Travnik. Bili smo prijatelji. I odjednom mi je počeo uplaćivati novac'

No, gradske komisije za imena ulica i trgova dobivaju brojne prijedloge i procedura je vrlo spora. Ćiro Blažević sigurno će dobiti ulicu i(li) trg, ne samo u Zagrebu, ali prijedlog da Cico Kranjčar dobije ulicu stoji na komisiji već gotovo dvije godine, a Josip Kuže još od 2017. godine!?

 
Idi na 24sata

Komentari 25

  • noelsz 11.02.2023.

    Na žalost Ćiro će dobiti jedno veliko NIŠTA, samo se melje o stadionu još iz 2018. godine, a ni teren nisu našli, HR posla

  • Vladovladić_2 11.02.2023.

    Dajte Ćirino ime stadionu na kojem igra Dinamo, to bi bio pravi omjer. Ćiro trener sa jednim naslovom i Dinamo klub luzer do dolaska Tuđmana i HDZ-a.

  • hrt 1,2,3,4 11.02.2023.

    A po kome drugome da ima ime nego po Ćiri Blaževiću Maximir

Komentiraj...
Vidi sve komentare