To je to što me zanima!

Zamalo se potukao sa srpskim igračima: Xhaka poslao poruku

Bijes srpske javnosti dodatno je navukao nakon utakmice poziravši u dresu na kojem je pisalo Jashari, što je prezime osnivača i bivšeg vođe Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jasharija
Vidi originalni članak

Kada su kuglice u travnju spojile Srbiju i Švicarsku u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, organizatori su itekako znali što ih čega. Doveli su dodatno osiguranje kako bi spriječili nerede jer ovdje nije riječ samo o nogometu.

Uz prepuno tenzija, spriječene tučnjave, vulgarnog gestikuliranja, provociranja i psovanja, Švicarska je pobijedila Srbiju 3-2 te se tako drugi Mundijal zaredom ispred njih plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Netrpeljivost srpskih nogometaša prema Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju bila je očita od samog početka. Prije četiri godine ovaj dvojac porijeklom iz Albanije provocirao ih je slaveći golove s 'dvoglavim orlom', kada god su primili loptu, srpski navijači dočekali bi ih gromoglasnim zvižducima.

Pred kraj susreta zamalo je došlo do tučnjave kada su srpski nogometaši opkolili Granita Xhaku, a golman Vanja Milinković Savić uhvatio za vrat. Ni švicarski reprezentativac nije ostao dužan. I on je uzvratio uvredama, ali i provokacijom nakon što se uhvatio za genitalije pred srpskom klupom.

Dva dana nakon utakmice oglasio se i sam Xhaka. 

- Oni koji se najbolje fokusiraju su imuni na emotivne turbulencije - napisao je nogometaš albanskog porijekla, jasno aludirajući na okršaje koje je imao sa srpskim nogometašima.

Bijes srpske javnosti dodatno je navukao nakon utakmice poziravši u dresu na kojem je pisalo Jashari, što je prezime osnivača i bivšeg vođe Oslobodilačke vojske Kosova Adema Jasharija koji je ubijen 1997.

Dok su 'orlovi' već odletjeli kući, Švicarska u utorak igra protiv Portugala u osmini finala. 

IVANA KNOLL O TITULI NAJSEKSI NAVIJAČICE: 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Aki20 04.12.2022.

    Evo ja navijam da Hrvati osvoje iskreno govorim takmicarski pre cu navijati za komsije nego za neke tamo u Japanu ili Kini sta su meni oni ne zanima ne politika ni nista. Kad nas nema samo za vas navijam nas je kostala losa odbrama i tjt da toga nije bilo vrv bi prosli ali ovde sam da pozelim svu srecu Hrvatskoj da dodju do kraja i osvoje ono sto su odavno trebali ali uvek fali malo doza srece

  • cajger 04.12.2022.

    opravi srbe , alal mu vera

  • podevčevo 04.12.2022.

    Mogu zamisliti čime su ga sve častili igrači Srbije iz svog bogatog vulgarnog repertoara,čovjek im samo uzvratio na njihov način komunikacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare