To je to što me zanima!

Zambata kao Ramos: Samo je Dinamo ovako razbio Bayern

Bayernu je 4-1 poraz od Dinama '63. godine bio najteži domaći europski poraz sve do debakla protiv Reala (0-4). Zambata je dvaput 'torpedirao' Bavarce, kao i Ramos
Vidi originalni članak

Bayernov debakl protiv Reala na Allianz Areni (0-4) najteži je domaći poraz Bavaraca u povijesti svih europskih natjecanja i najgori domaći rezultat u svim natjecanjima uključujući Bundesligu i DFB Pokal u zadnjih 35 godina.

Posljednji klub koji je pobijedio Bayern s tri ili više golova razlike u Münchenu bio je zagrebački Dinamo. "Modri" su slavili 4-1 u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova 1963. godine što je tada Bayernu bio najteži europski domaći poraz. "Modri" su praktički sve riješili u prvoj utakmicu četvrtfinala u Münchenu. U Zagrebu nije bilo golova i Zagrepčani su prošli dalje. 

Legendarni golman Sepp Maier predvodio je bavarski klub, ali Dinamo je na krilima Slavena Zambate, dvostrukog strijelca, pobijedio 4-1. Po gol su zabili Jerković i Kobeščak. Dinamo, koji je vodio Milan Antolković, nakon toga srušio je moćni Ferencvaros, a u finalu je od "modrih" bila jača Valencija. 

Dinamo je 1967. godine osvojio Kup velesajamskih gradova što je najveći uspjeh u povijesti Dinama i klupskog nogometa u Hrvatskoj.

Zanimljivosti:

  • Bayern München prvi je put u povijesti europskih natjecanja izgubio s četiri gola razlike
  • Bayernov 4-0 poraz od Reala prvi je nakon 1979. godine i poraza od Arminije u Bundesligi
  • Dinamo je 1963. pobijedio Bayern 4-1 u Kupu velesajamskih gradova što je Bavarcima bio najteži domaći europski poraz do utakmice protiv Reala u polufinalu Lige prvaka
  • Slaven Zambata 1963. godine zabio je u Münchenu dva gola Bayernu, kao i Sergio Ramos 2014.
Idi na 24sata

Komentari 63

  • robert borić 01.05.2014.

    tako i real ima šest naslova iz tog doba,pa mu računaju i danas

  • Bad Blue Boy 01.05.2014.

    nece ova generacija danas neboj se............

  • arsenal 19 01.05.2014.

    Valjda Ramos kao Zambata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare