To je to što me zanima!

Zamjerka Daliću: Zašto si zvao Mikija i ostavio ga bez minute?

BARIĆ NEZADOVOLJAN Moramo više vježbati. U postavljanju moraju Lovren i Vida biti bolji, oni prvi moraju očistiti opasnosti, a onda upomoć doći i skočni napadači poput Rebića
Vidi originalni članak

Nešto se u obranama prekida kod hrvatske reprezentacije mora mijenjati. Nerijetko hvale stoperski par Vida - Lovren, ali u tom segmentu stvari očito ne štimaju.  

- Baš sam brojio u avionu, primili smo devet golova iz prekida. U defenzivnom skoku primiti devet golova iz prekida je puno previše. Mi to puno primamo - rekao je izbornik Zlatko Dalić nakon dolaska u Zagreb.

Devet golova od 27, koliko smo ih primili u njegovih 20 utakmica na klupi, znači da je svaki treći gol u našoj mreži pao nakon prekida!

Možda je potrebno dovesti stručnjaka za prekide kao što ga imaju neke druge velike europske reprezentacije?

- Samo vježbati i vježbati - odgovorio je Otto Barić na pitanje kako se braniti od prekida pa nastavio:

- Na to posebno treba obratiti pažnju jer previše nam se puta dogodilo. U postavljanju moraju Lovren i Vida biti bolji, oni prvi moraju očistiti opasnosti, a onda upomoć doći i skočni napadači poput Rebića.

No nije Bariću prekid najveća zamjerka na prethodno okupljanje.

- Trebali smo misliti na to da svjetski doprvaci moraju imati više od dva i pol dana odmora između tako jakih utakmica. A nelogično mi je i da se zove Milana Badelja pa on ne dobije ni minutu. Kad nema Rakitića, nedostaje drugi mozak momčadi, a taj mozak i iskustvo ima Badelj. Vlašić je požrtvovan i dobar, ali Badelj bi donio mirnoću i ono što nam je trebalo - kaže Otto.

Dalić je u zadnjoj akciji dobio i Josipa Brekala.

- Rekao sam mu da se opusti i odradi to, a da ću ja odgovarati za sve pogreške - kazao je izbornik i emotivno zaključio:

- S kim smo mi sve igrali u ovoj godini, i to sam gledao i brojio... Uvijek su bili puni stadioni, ma to se nikad više neće ponoviti u godinu dana!

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Ororo 27.11.2018.

    a ja mislio da je Šeks izrazio nezadovoljstvo što Dalić nije stavio njegovog najomiljenig igraća Badela, odnosno Badelja

  • zekica 22.11.2018.

    Pa nešto se spominjalo da Badelj ne igra u klubu i da nije na 100%. Ali ok. Treba netko biti general i poslije rata, jel tako Bariću? Dalić je pokazao muda uvesti mlade igrače i dati im šansu da se kale na takvim utakmice koje su natjecateljskog ranga a gdje piraz i ispadanje nije tragedija. I vjerujem da će mu ta mladost sve to vratiti kad bude najpotrebnije i najbitnije. Ne možemo čitav život ovisiti o Modriću i veteranima. Treba nam svježe krvi i nek dečki igraju. A u prekidima zbilja nek vježbaju. Najslabija reprezentacija na SP smo bili šta se tiče prekida. Totalna rupa.

  • cimerrr 20.11.2018.

    Otto dobro govori,nemojte ga pljuvati jer on je imao peh da je vodio najlošiju hrvatsku generaciju ikada. Pogledajte gdje su naši igrači igrali u Ottovo vrijeme,pa usporedite to sa današnjom generacijom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare