To je to što me zanima!

Zapeo je za preponu i ozlijedio se: Kraj karijere za Liu Xianga?

Liu (29), olimpijski pobjednik iz 2004. godine, je nakon pada ostao ležati i tek se nakon minute, dvije podigao i odskakutao na jednoj nozi do prvog izlaza sa stadiona
Vidi originalni članak

Kineski atletičar Liu Xiang zapeo je za prvu preponu u kvalifikacijskoj utrci na 110 metara prepone i na taj način okončao svoj nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, a možda i karijeru. Opet je ozlijedio Ahilovu tetivu...

Liu (29), olimpijski pobjednik iz 2004. godine, je nakon pada ostao ležati i tek se nakon minute, dvije podigao i odskakutao na jednoj nozi do prvog izlaza sa stadiona. Tamo je naišao na zid, pa se morao okrenuti i na jednoj nozi ponovno odskakutati cijelu stazu.

Kada je došao do posljednje prepone, zastao je, poljubio je i uz pomoć svog "suparnika" sjeo u bolnička kolica, te napustio stadion.

Čini se da je došlo do nove ozljede problematične Ahilove tetive koja ga je spriječila da prije četiri godine u svojoj Kini obrani naslov olimpijskog prvaka na 110 prepone, i koja mu je već tada ugrozila karijeru.

Nakon toga ipak se vratio i na Svjetskom prvenstvu u korejskom Daeguu prošle godine osvojio srebro, a u Londonu je uz Ariesa Merritta bio prvi favorit za zlato.

Recimo i da su čak trojica atletičara u Liuovoj skupini zapela na prvoj preponi i odustala, te da je još jedan tijekom utrke morao napustiti utrku zbog "spoticanja".

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dkoor 08.08.2012.

    Šteta za ovog izvrsnog trkača. Uvijek volim vidjeti kad atletičari uspiju održati godinama formu na svjetskoj razini što je Liu uspio. Stvarno šteta za njega da sad nije uspio. Ali nadam se da će još biti prilike za njega jer teško je kad te tetiva, zglob ili neka druga, praktično sitnica, ali dovoljno važna da sportaša uništi, zaustavi.

  • It's kišing 08.08.2012.

    Pade...šteta...

  • c2petikat 08.08.2012.

    neznam ali to mi je tako glupa disciplina.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare