To je to što me zanima!

Zar je netko zamjenama branio da se bore i ginu na travnjaku?

Iako je ovo bio tek prijateljski ogled, prikazana igra ne obećava da će Hrvatska prvi put nakon Francuske ‘98 proći skupinu na Svjetskom prvenstvu, a hoće li doći do promjene, sigurno ne zna ni sam Dalić...
Vidi originalni članak

Što je izbornik Zlatko Dalić tražio, to je i dobio. Tražio je utakmicu protiv jake reprezentacije koja će mu simulirati Argentinu, a dobio je utakmicu koja je potvrdila sve njegove sumnje, pa i dodala neke nove.

Iako je ovo bio tek prijateljski ogled, prikazana igra ne obećava da će Hrvatska prvi put nakon Francuske ‘98 proći skupinu na Svjetskom prvenstvu, a može li se nešto promijeniti u narednih desetak dana, to je pitanje na koje u ovom trenutku vjerojatno ni sam Dalić ne zna odgovor. Pokušao je izbornik sinoć pronaći bolje rješenje na lijevom boku, dao je priliku Domagoju Vidi, ali se on baš i nije proslavio. Mučio se s Willianom cijelu utakmicu, bilo je primjetno da Brazilci napadaju baš tu, njegovu poziciju.

VIDEO Modrić Neymara pitao dres pa mu poručio: 'Hej, čekamo te...'

Pa iako su mu pokušavali pomoći Rebić i Perišić, nije to bilo to, pogotovo ne u ofenzivnom dijelu. I da su istu takvu utakmicu sinoć odigrali Ivan Strinić ili Josip Pivarić, cijela bi se Hrvatska digla na noge i osula paljbu po njima dvojici, jer, eto, Hrvatska ima problem lijevog beka. I ima, ali zar je to najveći problem? Ako je, onda je Dalić sretan čovjek.

Tražio je izbornik sinoć i odgovor na pitanje što može Vedran Ćorluka, i saznao da Čarli može odigrati onako kako je igrao i do sada, u tom svom nekakvom "safe modu", bez previše rizika, bez previše trke, jedva za prolaznu ocjenu. Tako će vjerojatno igrati i u Rusiji, uz pokoji preskočeni trening. Hoće li to biti dovoljno dobro za Mundijal?

MORAO GURNUTI ĆALETU-CARA Dalić: Bili smo previše umorni. Tko otpada? Objava u podne...

Za lakše protivnike da, ako takvih na SP uopće ima, ali za oglede s Brazilom, Argentinom i sličnim reprezentacijama, jako teško, usudimo se ustvrditi i nemoguće. Za više od onoga što smo vidjeli sinoć trebat će i veći doprinos Ivana Rakitića, i pogotovo Ivana Perišića, koji je skroz pao u sjenu Ante Rebića. Da ne govorimo o doprinosu igrača koji ulaze s klupe. Dok je igrala početna postava, Hrvatska je visokim presingom i agresijom još koliko-toliko parirala Brazilu, no u drugom dijelu Tite je uveo Neymara, a Dalić Kovačića, Jedvaja... I dok je Neymar zabio, Kovačić, i pogotovo Jedvaj su statirali dok su padali golovi.

OK, nije to ista klasa igrača, to nije sporno, ali zar im je netko zabranio da se bore, da ginu na terenu, da unesu novu energiju s klupe? Izbornika bi jako trebalo brinuti to što mu je igra padala dok je u igru uvodio svježe igrače.

Zar ima većeg motiva od toga da ti izbornik da priliku da na kultnom Anfieldu odigraš za svoju zemlju dvadesetak minuta protiv Brazila? U takvoj ulozi moraš pokazati da zaslužuješ biti dio reprezentacije jer ovako ispada da Dalić može računati na početnu postavu, pa oni što naprave, ostali će u Rusiju putovati samo turistički. A to nikako nije dobro.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • cimerrr 04.06.2018.

    U tri pripremne utakmice smo zabilii samo jedan gol. Istina igrali smo sa jakim protivnicima,ali na SPu su svi jaki. Stvaramo malo šansi i još manje realiziramo. Napad nam je očito najslabija karika.

  • profi19 04.06.2018.

    Dramatizirate bez veze. Igrali smo protiv najbolje repke kako dobro. Oni bi argentini nabili takodjer 2-0. ovo je bila prijsteljsks i nitko nike isap 100%. Pa tko se zeli povrijediti prije sp? Daj malo razmislite. Hrvstska je 98 15 dana prije sp izgubila od slovacke pa smo uzeli broncu.

  • arow 04.06.2018.

    Vidjelo se da Kramaric nije spica,vec treba igrati iza,Kovacic mora puno vise vecinom je izgubljen na terenu Vida isto nije za bocnog,Perisic se treba probuditi, Ne kuzim vidio je Dalic da treba netko ubacit loptu u gol a Kalinica nije pustio barem 10 minuta Pa probaj covjece za to ti sluze prijateljske

Komentiraj...
Vidi sve komentare