To je to što me zanima!

Zar stVARno?! Kontroverze u derbiju Atletica i Real Madrida

TRI VELIKE POGREŠKE Prvo Griezmannov gol kojem je prethodio faul nad igračem Reala, potom gol Ramosa iz penala koji to nije bio, a onda i nesuđeni penal za Atletico. Tri velike pogreške, a imaju VAR
Vidi originalni članak

Prema podacima francuske sudačke komisije, korištenje VAR-a smanjilo je broj pogrešaka u prvoj ligi za 67 posto. Čak 55 pogrešaka VAR je ispravio, njih 27 prošlo je neopaženo. Francuzi su se brzo navikli na novu tehnologiju, što se ne može reći za Španjolce. Oni se i dalje muče s VAR-om. Real je slavio kod Atletica 3-1, ali dva gola su pod velikim znakom pitanja, kao i situacija kad je Atletico tražio penal.

ATLETICO - REAL 1-3 Realu madridski derbi, Modriću asistencija, Courtoisu - štakori

Zapravo, za jedan smo sigurni da je velika pogreška sudaca u VAR sobi, o drugome bi se još dalo diskutirati. Real je poveo preko Casemira, Atletico je izjednačio golom Griezmanna. Ali u akciji koja je prethodila dodavanju za Griezmanna, koji je potom sam išao na Courtoisa i zabio, suci nisu vidjeli čisti prekršaj na Viniciusu.

(vidi sliku dolje)

Istina, čekao je glavni sudac odluku iz VAR sobe, ali čini se da su se suci bazirali na to je li bilo zaleđe ili ne. No da su samo malo premotali snimku unatrag, vidjeli bi čisti prekršaj na Viniciusu. 

- Sudac Estrada Fernandez morao je ići pogledati taj trenutak. Gol je neregularan jer je Correa faulirao Viniciusa - rekao je sudački ekspert Andujar Oliver za Marcu.

Sporan je i Realov gol za 2-1 koji je zabio Sergio Ramos iz penala.

Gimenez je srušio Viniciusa kod crte šesnaesterca, sudac je pokazao na penal.

- Čini mi se da je faul počeo izvan šesnaesterca. Ovo nije trebao biti penal - rekao je Andujar Oliver.

(vidi sliku)

Atleticu nije sviran penal

Nije tu bio kraj spornim odlukama Fernandeza u gradskom derbiju. U 66. minuti Morata je pao u Realovom šesnaestercu, ali Atletico nije dobio penal. Mogao ga je dobiti, kaže Andujar Oliver.

- Casemiro je srušio Moratu, to je bio penal - rekao je bivši sudac.

(vidi sliku)

Španjolci imaju VAR, ali eto, čak i s njim bude ovakvih velikih pogrešaka koji direktno utječu na utakmicu. Kod trećeg gola Reala koji je zabio Bale, na asistenciju Modrića, sve je čisto.
 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • kirbi78 10.02.2019.

    Dovoljno je vidjeti tko je autor teksta i onda ti je jasnije,antirealist, a 100% barcenolist,ne znam što je sporno u rezultatu 1:3 za Real,meni je najsporniji gol Greizmana nakon faula za gol 1:1,na ponovljenoj snimci se vidi da nije bio u zaleđu,ali je polomio Viniciusa kad mu je oduzeo loptu

  • arow 10.02.2019.

    Real je dominirao utakmicom,po obicaju Atletico je trebao imati najmanje dva-tri crvena

  • đuro kojotovski 10.02.2019.

    ja razumijem da netko navija za neki od ovih klubova, ali previše je tu pristranosti.. gledao sam samo zadnjih 15 minuta prvog poluvremena i vidio samo situaciju oko penala i samo nju ću komentirati.. suci u VAR sobi imaju dostupne sve kamere kao i gledatelji i čudno mi je da su presudili kako je ovo penal.. komentator je rekao kako igrač Atletica desnim koljenom udara Viniciusa i zbog toga je penal (događa se izvan 16), nekoliko trenutaka poslije ide snimka kamere iz suprotnog kuta i jasno se vidi da uopće nema dodira koljenom ali tu Vinicius kreće padati.. drugi kontakt o kojem se govori se dogodio kada je Vinicius već bio napola na zemlji, a iz snimke se vidi kako Viniciusova lijeva noga radi inercije ide naprijed i zapinje za genitalije Atleticovog igrača koji je već završio klizeći start i tu se događa konačan pad.. zanima me koji igrač to namjerno mud*** želi nekoga faulirati.. dakle, čak i na snimkama se vidi da nije bilo kontakta koljenom niti lijevom nogom koja je iza, a kasniji kontakt ne može biti za penal jer je ovaj mali već bio na zemlji.. po meni ovo nije penal i čudim se da suci donesu takvu odluku a imaju dostupne sve snimke.. ali dogodilo se, vratiti se ne može kao niti naše finale prošle godine.. biti će onih pametnih koji će ovo komentirati i govoriti da nabavim naočale, ali ovo je čisto simuliranje a čak i 5 VAR sudaca je nasjelo na to.. očito oni moraju nabaviti naočale..

Komentiraj...
Vidi sve komentare