To je to što me zanima!

Zaradio 87, a 'profućkao' je više od 90 mil. dolara...

Derrick Coleman bio je suigrač našega Dražena Petrovića i pomogao mu da uvede New Jersey Netse nakon dugog vremena u NBA doigravanje
Vidi originalni članak

Nizu NBA igrača koji su bankrotirali unatoč ogromnoj zaradi u karijeri pridružio se i Derrick Coleman. Najbolji novak 1991. godine i All Star igrač 1994. zaradio je više od 87 milijuna dolara igrajući u NBA-u od 1990. do 2005. godine. Danas duguje 4,7 milijuna dolara jer je pokušavao oživjeti posrnulu ekonomiju na području Detroita, grada u kojem je okončao karijeru. Zbog krivih poslovnih procjena banka Comerica tuži ga za 1,3 milijuna dolara, a jednoj tvrtkci za hipoteke duguje milijun. Među potraživačima je i Dave Bing, član košarkaške Kuće slavnih i sadašnji gardonačelnik Detroita, kojem duguje 50.000 dolara. Coleman je prvih pet godina karijere igrao u New Jersey Netsima, dvije godine s Draženom Petrovićem. Nakon Draženove tragične pogibije Netsi su umirovili njegov dres s brojem 3, a upravo ga je Coleman, zajedno s trenerom Chuckom Dalyjem, donio do centra terena prije nego što su ga podignuli pod krov.
- To je bio izraz poštovanja prema onome što je Dražen učinio za Netse. Njih dvojica i Kenny Anderson bili su nositelji igre kluba u sezoni u kojoj su nakon dugo vremena ušli u doigravanje - ispričao je Aco Petrović, brat pokojnog Dražena.

DVIJE GODINE BILI ZAJEDNO
Na polovici prve Colemanove NBA sezone u Netse je stigao Dražen Petrović. Iduće sezone ušli su u doigravanje nakon šest sušnih godina. Nakon Draženove smrti Coleman je odigrao još dvije sezone u Netsima, a zatim mu je karijera krenula prema dolje.


PRIMJERI NBA KOŠARKAŠA KOJI NISU ZNALI RASPOLAGATI SVOJIM BOGATSTVOM

LATRELL SPREWELL
Minnesota mu je 2005. ponudila trogodišnji ugovor vrijedan 21 milijun $, što je Sprewell sa gnušanjem odbio.


ANTOINE WALKER
Za 12 godina karijere zaradio je 112 milijuna dolara. Nije se znao s tim nositi. Majci je dao sagraditi superluksuznu deseterosobnu kuću, sakupljao je automobile i skupe satove... Lani je otkriveno da je zbog kockarskih dugova četiri milijuna dolara u minusu.


MARK JACKSON
Legendarni razigravač jednostavno je vjerovao krivim ljudima. Angažirao je agenta i dao mu odvjetničke ovlasti. No ovaj je bio ovisnik o kokainu te je krivotvorio Jacksonov potpis za plaćanje svojih kockarskih dugova. Potrošio mu je 2,6 milijuna dolara.

SCOTTIE PIPPEN
Zvijezda Chicago Bullsa kupila je avion za 4,4 milijuna dolara, a potrošio je milijune na osiguranje, pilote i održavanje letjelice. Zaradio je 120 milijuna dolara, a 27 je izgubio zbog loših poslovnih poteza. Nakon NBA karijere vadio se fuševima u Finskoj i Švedskoj.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • tolo 12.04.2010.

    A barem je otovrio radna mjesta ako ništa drugo, za razliku od naše vlade, koja ih samo zatvara

  • god of war 12.04.2010.

    nije mi ga žao ništa,ni sve ostale kockaroše i štaja znam šta..!! ko ih hebe...kad u glavi imaju kokicu od mozga..! ali aj,ovaj je dobar,Tyson je spiska milijardu i još nešta kuna..!

  • mo88 12.04.2010.

    baš tako dođe iz geta i sve pare spiska na SUV-ove bling bling bičes and hoes

Komentiraj...
Vidi sve komentare