To je to što me zanima!

Zaslužili smo bolji tretman, pa uzeli smo srebro s pet treninga

Nije mi jasno kako prije ovog turnira nismo imali nijednu prijateljsku utakmicu. Pa Španjolci s kojima smo igrali u finalu imali su deset pripremih utakmica, snuždeno je kazao golman Nikola Čizmić
Vidi originalni članak

Hrvatska futsal reprezentacija do 19 godina napravila je strašan podvig osvojivši srebro na Europskom prvenstvu u Latviji. U finalu je bolja bila Španjolska sa 6-1.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Rige su se vratili u slavljeničkom raspoloženju, pjevale su se Mišine pjesme, a jedan od junaka na turniru bio je sjajni golman Splita Nikola Čizmić koji je branio čuda protiv Portugala.

Čizmić je u futsal ušao posve slučajno.

- Je, branio sam u Adriaticu, Hajduku i Splitu, ali kad sa 17-18 godina shvatiš da nisi taj kalibar onda tražiš nešto novo. Tako sam i ušao u futsal i nije mi žao. Sad se barem više ne moram prljati u blatu, dvorane su tople. Nakon utakmice se istuširam i odem kući - smije se Čizmić kojega hvali struka.

Nikola Čizmić došao je u Split na preporuku trenera Marina Mandića, koji ga je ''snimio'' u kvartu.

- Nikola je veliki potencijal i ne bi bilo iznenađenje da jednoga dana postane standardan golman A reprezentacije... On je jedan od onih koji je bio i u Hajduku, ali je odlučio karijeru graditi u futsalu - kazao nam je nedavno proslavljeni hrvatski golman Ivo Jukić.

- Pohvale mi gode, ali ja pričam na terenu - smireno će Čizmić.

Ipak, nije sve bilo idealno. Mladog hrvatskog golmana nešto tišti...

- Nije mi jasno kako mi prije ovog turnira nismo imali nijednu prijateljsku utakmicu. Pa Španjolci s kojima smo igrali u finalu imali su deset pripremih utakmica - snuždeno je kazao hrvatski golman pa dodao:

- Većina igrača je morala raditi sezonu, pola ih nije treniralo cijelo ljeto. Na putu prema Latviji zapeli smo u Frankfurtu i tamo smo čekali više od deset sati. Došli smo u Rigu "strgani", umorni. Propustili smo par treninga. Tamo se igralo s Adidas loptama s kojima nismo nikad igrali, a treninzi vam trebaju da ih osjetite. Pa Španjolci su zajedno trenirali više od mjesec dana - kaže golman Splita.

- Do srebra smo došli s pet pravih treninga. Što bi bilo da smo ih imali više? - zapitao se Čizmić.

Smeta hrvatskog golmana podcjenjivački odnos prema futsalu.

- Najbolji primjer su vam plaće igrača u velikom nogometu. Mijo Caktaš u Hajduku zarađuje 500.000 eura, a najbolji futsal igrač Ricardinho zarađuje 350.000 eura u svom klubu. OK, veliki nogomet prati najviše ljudi, ali ti isti ljudi zapravo najčešće igraju "mali nogomet" na terminima - objasnio je Čizmić.

Nada se da će osvanuti bolji dani u hrvatskom futsalu.

- Valjda ćemo nakon ovog srebra imati bolji tretman Saveza. Ovo nam je veliki poticaj za dalje. Ako nastavimo ovako raditi ni Španjolci nisu nedostižni.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Exterminator 16.09.2019.

    Ovaj mali prvi s lijeva nosi ženske naočale :-)) I stoje mu ko krmači sedlo

  • vedii888 16.09.2019.

    1:6

  • mafaka 16.09.2019.

    Onda ce se cudit kad uzmu spanjolsko drzavljanstvo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare