To je to što me zanima!

Zaštitna ogrado, hvala ti! Sutil izletio u Silverstoneu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pri brziini od gotovo 300 km/h vozač Force Indije, Nijemac Adrian Sutil, izletio je sa staze i završio u zaštitnoj ogradi. Prošao je bez ijedne ogrebotine
Vidi originalni članak

Bolid F1 momčadi Force India jurio je punom brzinom, gotovo 300 km/h. Adrian Sutil želio je izboriti što bolju poziciju kroz kvalifikacijski trening Velike nagrade Velike Britanije na stazi u Silverstoneu, nije se štedio. U toj brzini pokušao je proći jedan nezgodan zavoj, kotači su zablokirali i Nijemac je preko šljunčanog dijela završio u zaštitnoj ogradi. Svi su u sekundi pretrnuli, izgledalo je doista ružno. Sve dok Sutil nije mahnuo, malo potom izašao iz bolida i laganim korakom otišao prema boksu.
- Sve je OK, nije mi ništa - riječi su kojima je njemački vozač smirio sve prisutne. Trebalo mu je nekoliko minuta da dođe sebi, da shvati što se to zapravo dogodilo. I koliko je sreće imao.
- Ovo je doista nevjerojatno, današnji bolidi su zapanjujuće sigurni. Ne mogu vjerovati da sam iz ovoga izašao neokrznut - govorio je presretni Sutil. Bolid je u idealnom stanju za staro željezo, a njemu ništa.
- Gledajte na što liči, potpuno je demoliran - dodao je Adrian Sutil gledajući prema radnicima koji su odvozili uništeni bolid.
- Vozio sam maksimalnom brzinom u tom trenutku, malo preko 290 km/h. U jednom trenutku primjetio sam da mi kočnice ne reagiraju i već u sljedećoj sekundi bio za u zidu - kaže Sutil.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • JAX 21.06.2009.

    eh da bar jesu

  • Fichomir 20.06.2009.

    Išao je puno manje od 300 upravo zbog šljunka, ali opet prebrzo... Ja se ne bih usudio voziti bolid sljedećih godinu dana...

  • Roci 20.06.2009.

    Podsjeca me na Sennino izlijetanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare