To je to što me zanima!

Zašto je umro mladi nogometaš Samobora? 'Tražio je nešto za glavobolju, nije dobro spavao'

Koliko smo znali, Martin je bio zdrav i u punoj kondiciji. Svatko bi ga htio kao dio tima, rekao je prijatelj o smrti nogometaša Samobora na utakmici kadeta. Požalio se sucu da mu je slabo, a onda se onesvijestio
Vidi originalni članak

Nogometaš kadetske momčadi Samobora Martin F. (15) preminuo je nakon nogometne utakmice u srijedu u Dugom Selu. Naglo mu je pozlilo u 60. minuti ogleda Druge nogometne lige Centar. Samoborski je kraj u šoku, izgubljen je mladi život talentiranog sportaša.

Martin je sucu rekao da mu nije dobro, a on ga je uputio do liječnika kraj klupa. Tamo se onesvijestio i prestao disati. Dežurni fizioterapeut i klupski fizioterapeut vratili su mu disanje i puls dok nije stigla hitna. Nažalost, preminuo je u KBC-u Zagreb u četvrtak ujutro. Uzrok smrti utvrdit će obdukcija, a sumnjaju na srčani udar.

- Samo se srušio tijekom utakmice. Martin je bio predivan dečko i odličan sportaš. Živio je sportski, na treninge nije kasnio i živio je za ovaj sport - rekao je Martinov prijatelj za Jutarnji list.

Otkrio je i kako mu se Martin požalio na dan utakmice.

- Rekao je ujutro da prethodnu noć nije baš nešto spavao. Bilo mu je slabo pa je jedva i večeru pojeo. Prije utakmice ga je boljela glava pa je bio malo nervozan i pitao me ima li tko što za glavobolju. Pridavali smo to promjeni vremena i školskim ispitima radi kojih smo svi pod stresom na kraju godine jer je naš Martin, koliko smo znali, bio zdrav i u full kondiciji. Svatko bi ga htio kao dio tima, vjerujte na riječ.

Drugi prijatelj ne može vjerovati da je dobri duh njihova kruga prijatelja zauvijek zaspao.

- Kako se oprostiti od prijatelja s kojim si odrastao? Nikako. Zauvijek će živjeti u našim srcima. Užasno je bolno čuti rečenicu "Kad je Martinu sprovod?" - kazao je.

HNS izrazio sućut obitelji

O Martinovoj smrti oglasili su se i iz Hrvatskoga nogometnog saveza.

"Mladi nogometaš je tijekom utakmice, bez kontakta, pao u nesvijest, prestao disati te je ostao bez pulsa, a dežurni fizioterapeut te klupski fizioterapeut vratili su mu disanje i puls dok nije došla hitna medicinska pomoć koja ga je preuzela, nastavila pružati pomoć na terenu te ga odvezla u KBC Zagreb. Nažalost, u jutarnjim satima četvrtka, mladi nogometaš je preminuo u KBC-u Zagreb", napisali su na službenim stranicama i dodali:

"Hrvatski nogometni savez izražava najdublju sućut obitelji, prijateljima i suigračima mladog Martina zbog ovog šokantnog i nenadoknadivog gubitka."

Idi na 24sata