Obavijesti

Sport

Zašto je umro mladi nogometaš Samobora? 'Tražio je nešto za glavobolju, nije dobro spavao'

Zašto je umro mladi nogometaš Samobora? 'Tražio je nešto za glavobolju, nije dobro spavao'

Koliko smo znali, Martin je bio zdrav i u punoj kondiciji. Svatko bi ga htio kao dio tima, rekao je prijatelj o smrti nogometaša Samobora na utakmici kadeta. Požalio se sucu da mu je slabo, a onda se onesvijestio

VIDEO

Nogometaš kadetske momčadi Samobora Martin F. (15) preminuo je nakon nogometne utakmice u srijedu u Dugom Selu. Naglo mu je pozlilo u 60. minuti ogleda Druge nogometne lige Centar. Samoborski je kraj u šoku, izgubljen je mladi život talentiranog sportaša.

Martin je sucu rekao da mu nije dobro, a on ga je uputio do liječnika kraj klupa. Tamo se onesvijestio i prestao disati. Dežurni fizioterapeut i klupski fizioterapeut vratili su mu disanje i puls dok nije stigla hitna. Nažalost, preminuo je u KBC-u Zagreb u četvrtak ujutro. Uzrok smrti utvrdit će obdukcija, a sumnjaju na srčani udar.

- Samo se srušio tijekom utakmice. Martin je bio predivan dečko i odličan sportaš. Živio je sportski, na treninge nije kasnio i živio je za ovaj sport - rekao je Martinov prijatelj za Jutarnji list.

Otkrio je i kako mu se Martin požalio na dan utakmice.

- Rekao je ujutro da prethodnu noć nije baš nešto spavao. Bilo mu je slabo pa je jedva i večeru pojeo. Prije utakmice ga je boljela glava pa je bio malo nervozan i pitao me ima li tko što za glavobolju. Pridavali smo to promjeni vremena i školskim ispitima radi kojih smo svi pod stresom na kraju godine jer je naš Martin, koliko smo znali, bio zdrav i u full kondiciji. Svatko bi ga htio kao dio tima, vjerujte na riječ.

Drugi prijatelj ne može vjerovati da je dobri duh njihova kruga prijatelja zauvijek zaspao.

- Kako se oprostiti od prijatelja s kojim si odrastao? Nikako. Zauvijek će živjeti u našim srcima. Užasno je bolno čuti rečenicu "Kad je Martinu sprovod?" - kazao je.

HNS izrazio sućut obitelji

O Martinovoj smrti oglasili su se i iz Hrvatskoga nogometnog saveza.

"Mladi nogometaš je tijekom utakmice, bez kontakta, pao u nesvijest, prestao disati te je ostao bez pulsa, a dežurni fizioterapeut te klupski fizioterapeut vratili su mu disanje i puls dok nije došla hitna medicinska pomoć koja ga je preuzela, nastavila pružati pomoć na terenu te ga odvezla u KBC Zagreb. Nažalost, u jutarnjim satima četvrtka, mladi nogometaš je preminuo u KBC-u Zagreb", napisali su na službenim stranicama i dodali:

"Hrvatski nogometni savez izražava najdublju sućut obitelji, prijateljima i suigračima mladog Martina zbog ovog šokantnog i nenadoknadivog gubitka."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika