To je to što me zanima!

Zašto su Benzemi poništili gol? Strahonja: Izazovna je situacija

Lopta je od igrača Liverpoola Fabinha došla do napadača Real Madrida koji ju je poslao u gol iz pozicije zaleđa, no VAR suci odlučili su da je to zaleđe
Vidi originalni članak

Prvo poluvrijeme finala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola obilježila je i sporna situacija iz 43. minute u kojoj je poništen gol Karima Benzeme zbog zaleđa.

Napadač "kraljevskog kluba" doista jest ispred pretposljednjeg igrača obrane Liverpoola, Virgila van Dijka, no pitanje je tko mu je uputio loptu (Federico Valverde i Fabinho bili su u duelu) i kako su to interpretirali suci.

POGLEDAJTE VIDEO: Realovi navijači u Parizu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Francuz Clement Turpin strpljivo je čekao pregledavanje snimke kolega iz VAR sobe Willyja Delajoda i Benoita Bastiena koji su mu nakon tri minute javili: zaleđe je!

Zašto? Objasnio je to bivši sudac Marijo Strahonja u studijskoj emisiji HTV-a.

- Jako izazovna situacija i ispravna odluka sudaca. Evidentno je da je igrač Liverpoola posljednji igrao loptom i odbila se do igrača Reala koji je bio u poziciji zaleđa. Ali igrač Liverpoola nije imao namjeru igrati loptom, nego ući u blok Valverdeu. On radi klizeći start i blok, nije mogao kontrolirati taj udarac i dolazi do Benzeme - kazao je Strahonja i nastavio:

- Podsjetio bih na pravilo: ako se igrač nalazi ispred pretposljednjeg igrača obrane, u poziciji je zaleđa. Gleda se zadnji pas Valverdea, a anulira se dodir igrača Liverpoola. Gledalo se je li Valverde igrao loptom, a igrao je. Da nije, onda bi gol vrijedio.

Snimku poništenog gola Real Madrida možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • gagasniper1 29.05.2022.

    koja glupa formulacija zaleđa!

  • fanmilan 29.05.2022.

    Ja nis ne kuzim vise. Moram promjeniti sport.

  • smrekovaca 29.05.2022.

    strahonja tele

Komentiraj...
Vidi sve komentare