To je to što me zanima!

Zavrnuli su pipu Dinamu da bi dali novac Medveščaku...

U Maksimiru 'kukaju' jer im sponzori duguju više od 40 milijuna kuna. Među najvećim dužnicima su Turistička zajednica grada i Zagrebački holding
Vidi originalni članak

Osobno ću se založiti da Turistička zajednica grada Zagreba izdvoji novac za Medveščak. Ma ugurat ću ih i u proračun za financiranje vrhunskog sporta. Zaslužili su to. Pokazuje to i Ledena dvorana, koja je rasprodana cijelu sezonu, rekao je Milan Bandić koji je na utakmicu protiv Salzburga stigao odjeven u Medveščakov dres.
Istovremeno, u Maksimiru 'kukaju’ jer im sponzori duguju više od 40 milijuna kuna. A među najvećim dužnicima su Turistička zajednica grada (3.5 milijuna kuna) i Zagrebački holding (7.5 milijuna kuna). Budući da novac čekaju mjesecima i da su očito dobili mig da ga neće tako skoro dobiti, čelnici 'modrih’ navodno su odlučili razvrgnuti  ugovore s Turističkom zajednicom i Holdingom, tako da njihov logo, prema svemu sudeći, uskoro više neće  nositi na dresu. Dinamo je, naime, dužan plaćati PDV na kompletan iznos sponzorskih ugovora bez obzira što novac kasni mjesecima. Tako su u iščekivanju 40-ak milijuna kuna, koliko im duguju sponzori, državi već platili destak milijuna kuna PDV-a.
- Pa oni su osmi klub u osmoj ligi u Europi, budimo realni - bio je nedavni komentar Krune Jurčića, kad su ga pitali o 'bumu’ hokejaša.
Očito su u Maksimiru već onda shvatili što ih čeka, da bi im Medveščak - koji je ove godine od grada dobio svega 400.000 kuna - mogao odnijeti veliki dio kolača. Ako je suditi prema Bandićevoj najavi, Turistička zajednica će nakon raskida ugovora s 'modrima’, preći k Medveščaku, koji će ih promovirati na utakmicama u Austriji, Mađarskoj i Sloveniji.
- Ove godine od grada smo dobili 400.000 kuna za vrhunski sport te još 600.000 od Holdinga. Ma pravo da vam kažem, koliko god dobijemo, dobro je. Sretni smo s bilo čim - rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • umenerođo 17.03.2010.

    dinamovac sam ali maksimalno podržavam ovu odluku! dinamo dobije 40 mil kuna godišnje, a sve amaterske nogometne lige u zagrebu bi se pokrile od 1 milijuna -no to su im ukinuli jer treba dat dinamu... jedan mangupić mandžukić ima tjednu plaću koliki je godišnji proračun neke osnovne škole ili pak sportskog kluba...FUJ

  • kenedy05 17.03.2010.

    kada VI budete za svoj klub igrali sa srcem kao \"medvjedi\",borili se do posljednje kapi krvi i znoja,pošteno zaradili svaku kunu...i vas će se rado gledati i neće vam trebati mediji da vam dovedu navijače...dinamo nas desetljećima sramoti,a medvjedi su već u prvoj sezoni pokazali kako se bori za svoj klub!!!mislim da je bolje biti osmi u EBEL ligi,nego vječni prvak u hrvatskoj \"neprdedvidivoj\" \"nogometnoj\" ligi!!!

  • brižno blago 17.03.2010.

    bolje 8. u 8. ligi nego 1. u 40. ligi europe...ZIG - ZAG!

Komentiraj...
Vidi sve komentare