To je to što me zanima!

Otkazano okupljanje 'vatrenih': Sigurnije je da ostanu kod kuće

Odluka je donesena imajući u vidu aktualnu situaciju u Hrvatskoj i Europi, odnosno, globalnu pandemiju novog koronavirusa, a s ciljem zaštite zdravlja reprezentativaca, poručili su iz HNS-a...
Vidi originalni članak

Brojna prvenstva diljem Europe su odgođena zbog korona virusa. Hrvatski nogometaši smješteni su u svojim domovima i čekaju rasplet situacije. Krajem ožujka bilo je zakazano okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije i odlazak na turnir u Dohu, a obzirom na to da je i sam turnir otkazan, HNS je odlučio otkazati i okupljanje reprezentacije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nogomet u Europi i svijetu je praktički odgođen, otkazani su i klupski treninzi pa je stoga i reprezentacija otkazala sve aktivnosti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što je zbog globalne pandemije koronavirusa otkazan predviđeni prijateljski turnir u Dohi, gdje je Hrvatska trebala odmjeriti snage sa Švicarskom i Portugalom, rukovodstvo Saveza i izbornik Dalić složili su se da ovog mjeseca neće biti okupljanja reprezentacije u predviđenom reprezentativnom terminu.

HNS je o ovoj odluci obavijestio klubove svih pozvanih reprezentativaca.

Odluka je donesena imajući u vidu aktualnu situaciju u Hrvatskoj i Europi, odnosno, globalnu pandemiju novog koronavirusa, a s ciljem zaštite zdravlja reprezentativaca. Stav je Saveza i stručnog stožera na čelu s izbornikom Dalićem kako je za reprezentativce ovoga trenutka najsigurnije boraviti u gradovima gdje borave, u karantenama ili pod drugim mjerama koje vrijede u pojedinim zemljama.

Ako se situacija s virusom stavi pod kontrolu u sljedećim mjesecima i ako sve ostane po planu, 'vatreni' će se okupiti tek krajem svibnja uoči Europskog prvenstva, a to će im ujedno biti i prvo okupljanje nakon prijateljske utakmice protiv Gruzije i studenog 2019.

Taj termin poslužit će izborniku Zlatku Daliću kao priprema za Euro koje bi trebalo početi 12. lipnja, ali natjecanje je zasad pod upitnikom zbog situacije s korona virusom. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Nije mi lako 14.03.2020.

    Šteta ovako dobrih utakmica

  • imbehind 14.03.2020.

    Šta ćemo sad sa onim našim famoznim "zajedništvom"? :D

  • lordneutral11 13.03.2020.

    S ciljem zastite reprezentativaca???? A ne svih građana??? Koga boli racku sta oni nece igrat u italiji pa se vratit u hrvatsku??? Lezi doma laoane radi mjera sigurnosti cijele europe a ne pojedinaca.... uostalom, svi su drugi vec otkazali okupljanja pa ste zato i vi otkazali retardi

Komentiraj...
Vidi sve komentare