To je to što me zanima!

Ždrijeb odlučio: Ćorić i ekipa 'napadaju' na Nizozemsku...

Hrvatska Davis Cup reprezentacija saznala je protivnika za plasman u Svjetsku skupinu. Hrvatska će za Svjetsku skupinu igrati protiv Nizozemske u gostima...
Vidi originalni članak

Hrvatska će u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu igrati protiv Nizozemske u gostima. Tako je odlučio ždrijeb u Londonu, koji je, čini se, bio naklonjen "kockastima"...

Od 12. do 14. rujna Željko Krajan odvest će svoje izabranike u zemlju "tulipana", gdje bi jednu od mlađih reprezentacija trebao dočekati Robin Haase (47), Igor Sijsling (55), Thiemo de Bakker (154), Jean-Julien Rojer (1167). 

- Sigurno smo kao nositelji imali i boljih opcija, poput Indije ili Uzbekistana. Normalno da vjerujemo u pobjedu, bez obzira što ćemo biti gosti, no jasno je da nam neće biti lako. Nizozemska ima dva odlična igrača u sastavu, a tu pogotovo mislim na Robina Haasea, koji je vrlo jak na zemlji. Vjerujem da će upravo to biti podloga za koju će se i odlučiti - rekao je izbornik Željko Krajan.

Nizozemska je u prvom kolu ovogodišnje Svjetske skupine namučila Češku, dvostrukog uzastopnog pobjednika, bilo je 3-2 u Ostravi na tvrdoj podlozi (doduše, nakon 3-1 meč je bio gotov). Hrvatska, za koju će konkurirati Marin Čilić (26), Ivan Dodig (37), Borna Ćorić (295), Mate Pavić (388), Marin Draganja (1176) nikad ranije nije igrala protiv Nizozemske.

 Mlada hrvatska reprezentacija oduševila je proteklog vikenda u Varšavi gdje je dokazala da i bez iskusnih Ive Karlovića i Ivana Dodiga može računati na visoki plasman. Od svoje samostalnosti Hrvatska je 12 puta igrala u Svjetskoj skupini, a zvjezdane trenutke reprezentacija je upisala 2005. godine kad je, zahvaljujući Ivanu Ljubičiću i Mariju Ančiću, osvojila Davis Cup. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kecman7 09.04.2014.

    Ma ove bi dobili 'i po kiši i po blatu,Dubrovniku i Cavtatu, po granama palo inje moram hitno u Trebinjeee'

  • armada20 08.04.2014.

    Dobili smo najteže,ali prolazimo to možda i s 5:0

  • antihadezeovac 08.04.2014.

    prije od svega najbitnije da budu svi zdravi tada ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare