To je to što me zanima!

Play-off za Euro: 'Zmajevi' su izvukli najtežeg protivnika, pobjednici mogu ići na 'vatrene'

Wales će ugostiti Finsku, Island ide u goste Izraelu, a Bosna i Hercegovina bit će domaćin Ukrajini, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu
Vidi originalni članak

Bosna i Hercegovina nije imala sreće u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za Euro održanom ovaj četvrtak u Nyonu. Nakon katastrofalnog učinka u glavnom dijelu kvalifikacija, a zahvaljujući odličnim rezultatima u Ligi nacija dobila je još jednu šansu za odlazak u Njemačku, a tamo će joj na putu prvo stajati Ukrajina.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o Euru 2024.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prođu li "zmajevi" tu prepreku, u finalu će na svom terenu ugostiti boljega iz dvoboja Izraela i Islanda, dok je Wales za protivnika u domaćem polufinalu dobio Finsku, a pobjednik će biti domaćin i finala protiv boljega iz okršaja Poljske i Estonije, koji su bili upareni ranije.

U najslabijem dijelu ždrijeba ranije je bilo poznato da će Gruzija dočekati Luksemburg, a Grčka Kazahstan. Domaćin finala play-offa u Ligi C bit će Gruzija ili Luksemburg, odlučeno je na ždrijebu.

Utakmice polufinala na rasporedu su 26. ožujka, a finala 31. ožujka. Pobjednici će unaprijed biti smješteni u neku od skupina Eura na ceremoniji 2. prosinca kao dio najslabije jakosne skupine pa ih može izvući i Hrvatska.

- Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je to što smo izvukli jednu od najjačih momčadi. Težak će to biti meč. Ukrajina se mogla kvalificirati i kroz skupinu, vrlo lako. Dobro je što igramo kući. Prednost je to u ovakvim utakmicama. Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Europsko prvenstvo. Neće biti lako. Ovakav tip baraža je kompliciran, na jednu utakmicu i tu nema favorita. Drago mi je što igramo kući - kazao je Savo Milošević, izbornik BiH.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • nogometas30 23.11.2023.

    Ne kužim kako su ti truljavci uopće došli u dodatne kvale

  • Palmanova 23.11.2023.

    volio bi da Luxembourg prodje,simpa si ekipa.to bi onda prvi put cijeli Benelux bio na EP.Grci i polaci nisu zasluzili,grke su oranje pojel doma ,jako jako slabo..a polake su dobili moldavci.wales ce bit tvrda kost.gruzija se podcjenjuje

  • p189 23.11.2023.

    Bosna to prolazi.Zmajevi idu na Euro❤️❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare