Obavijesti

Sport

Komentari 78

Play-off za Euro: 'Zmajevi' su izvukli najtežeg protivnika, pobjednici mogu ići na 'vatrene'

Play-off za Euro: 'Zmajevi' su izvukli najtežeg protivnika, pobjednici mogu ići na 'vatrene'

Wales će ugostiti Finsku, Island ide u goste Izraelu, a Bosna i Hercegovina bit će domaćin Ukrajini, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu

Bosna i Hercegovina nije imala sreće u ždrijebu dodatnih kvalifikacija za Euro održanom ovaj četvrtak u Nyonu. Nakon katastrofalnog učinka u glavnom dijelu kvalifikacija, a zahvaljujući odličnim rezultatima u Ligi nacija dobila je još jednu šansu za odlazak u Njemačku, a tamo će joj na putu prvo stajati Ukrajina.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o Euru 2024.

Pokretanje videa...

Sve o Euru 00:42

Prođu li "zmajevi" tu prepreku, u finalu će na svom terenu ugostiti boljega iz dvoboja Izraela i Islanda, dok je Wales za protivnika u domaćem polufinalu dobio Finsku, a pobjednik će biti domaćin i finala protiv boljega iz okršaja Poljske i Estonije, koji su bili upareni ranije.

U najslabijem dijelu ždrijeba ranije je bilo poznato da će Gruzija dočekati Luksemburg, a Grčka Kazahstan. Domaćin finala play-offa u Ligi C bit će Gruzija ili Luksemburg, odlučeno je na ždrijebu.

Utakmice polufinala na rasporedu su 26. ožujka, a finala 31. ožujka. Pobjednici će unaprijed biti smješteni u neku od skupina Eura na ceremoniji 2. prosinca kao dio najslabije jakosne skupine pa ih može izvući i Hrvatska.

- Ima pozitivnih i negativnih stvari. Negativno je to što smo izvukli jednu od najjačih momčadi. Težak će to biti meč. Ukrajina se mogla kvalificirati i kroz skupinu, vrlo lako. Dobro je što igramo kući. Prednost je to u ovakvim utakmicama. Imamo dvije utakmice kući ako želimo na Europsko prvenstvo. Neće biti lako. Ovakav tip baraža je kompliciran, na jednu utakmicu i tu nema favorita. Drago mi je što igramo kući - kazao je Savo Milošević, izbornik BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
DOMAĆIN FINALA

Gruzija ili Luksemburg bit će domaćin finala razigravanja protiv boljega iz dvoboja Grčke i Kazahstana u Ligi C.

Ako Bosna i Hercegovina prođe Ukrajinu, bit će domaćin i finala play-offa protiv Izraela ili Islanda u Ligi B.

Walesu se posrećilo u ždrijebu, ako izbaci Finsku vjerojatno će dočekati Poljsku 31. ožujka u meču za mjesto na Euru u play-offu Lige A.

ŽDRIJEB

Island je prvi izvučen i ide u Ligu B, gostovat će protiv Izraela!

U drugom polufinalu Bosni i Hercegovini u goste stiže najteži mogući protivnik, Ukrajina!

Sad je jasno da će protiv Walesa u Ligi A igrati Finska! U drugom polufinalu igrat će Poljska i Estonija, to je bilo poznato od ranije.

CEREMONIJA POČELA

Steffen Freund, bivši njemački reprezentativac, pomoći će Giorgiju Marchettiju, Uefinu čovjeku za kuglice, u ždrijebanju parova.

GDJE GLEDATI?

Uefa ceremoniju iz Nyona prenosi na službenim stranicama OVDJE.

TRI MOGUĆA SCENARIJA

Tri su opcije otvorene za tri para play-offa. Prvo će se izvući reprezentacije koje popunjavaju Ligu B, a potom i Lige A.U prvoj verziji Ukrajina gostuje u BiH, a Island kod Izraela u polufinalu, dok Finska ide u goste Walesu. U drugoj Finska gostuje kod BiH, protivnik Izraela je Island, a Ukrajinci idu u Wales, dok u trećoj Finska također igra protiv "zmajeva", Izraelci dočekuju Ukrajinu, a Islanđani idu u Izrael. Uefa će odrediti i domaćine finalnih utakmica.

Komentari 78