To je to što me zanima!

Želiš li u Barcelonu ili Dinamo, bježi od njih pa im se vrati...

Za igrače, neki su klubovi veliki, a neki preveliki. Pa ih uvuku u zamku, pa neke preprodaju, posude, neke preuzme najružnija statistika. I kupe novih dvadeset
Vidi originalni članak

Svaki klinac, pa i formiran igrač koji žel biti novi Olmo, treba sam sebi odgovoriti na pitanje bi li Šuker postao Šuker da je odmah išao u Real, a ne prije u Sevillu. Relativno lako je bilo Prosinečkom. Bio je najbolji na svijetu. Real je veze potezao da bi u Uefi isposlovao pravilo da igrači iz bivše Jugoslavije, mlađi od dvadeset i osam godina, smiju otići u inozemstvo. Relativno je lako ako ti menadžeri i klubovi daruju Mercedes samo da ti pokažu da su ozbiljni. I to prije trideset godina. I ako si toliko velik da možeš preživjeti prelazak iz Reala u Barcelonu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije isto, kao Meho Kodro s dvadeset i osam godina i 73 gola za Real Sociedad, znajući tko te i što tamo čeka potpisati za Barcelonu, nije isto što i potpisati za Real Madrid kao Igor Jovičević s osamnaest. Kodro je okusio Barcelonine pripreme, zabio devet golova i išao dalje. Dosanjao je, ali ga san nije koštao. Dapače. Koliki su odlazili u Real ili nešto manje klubove, da bi ih to koštalo kao i klubiće iz manjih sredina osvajanje prvenstva ili prevelike ambicije.

Za publiku su klubovi – veliki. Samo veliki. Za navijača ništa nije preveliko. Za igrače, neki su veliki, a neki preveliki. Usisavaju kao crne rupe. U stanju su spljoštiti igrača. Kao što je za Olma bila dobra odluka, možda najbolja u životu, po ostvarenje sna otići u Dinamo, za mnoge je mulce i dečke koji sanjaju Hajduk i Dinamo vjerojatno, gotovo sigurno najbolja odluka potpisati za Osijek ili Rijeku. Ako ih Osijek i Rijeka žele. Ni Belupo nije loš.

Gledam tu djecu i mislim si, razmišljaju li roditelji ili staratelji o riziku koji preuzima klub i riziku koji preuzima, zapravo dijete. Ma bilo dijete i punoljetno. Mislim si, ako i zbog čega postoji Šimićev sindikat, treba postojati i da svima koji zatraže savjet, uputu, pomogne izbjeći zamku u kojoj su stradali mnogi premali za klubove kojima su oni bili prihvatljiv rizik. Uzmu i dvadesetak sanjara, nije im frka ne preživi li selekciju ni jedan. Neke preprodaju, posude, neke preuzme najružnija statistika. I kupe novih dvadeset.

I danas pamtim Brolinovu izjavu nakon što ga je pozvao Milan. "Svaki čovjek treba znati mjeru. Parma je moja mjera."

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Duringthewar 04.01.2020.

    Olmo i njegov menadžer su prevarili prčiju,umjesto da produzi ugovor i prcija dobije donit, on nece i na kraju ce prcija dobit 0 eura

  • 3perr 04.01.2020.

    Kakav je ovo tekst? Pa moras ga procitati 5 puta da ti barem malo bude jasan.. zar je tesko napisati normalan tekst bez ovih idiotskih usporedba i metafora?! pa nije ovo sat knjizevnosti, nego rubrika sport. Katastrofa.

  • DominikLivakovic1 04.01.2020.

    Molim vas mogu li preuzeti posao ovoga Birtića. Svaka nova kolumna je sve dosadnija i bezveznija. Ja vam garantiram 300 komentara po članku bez spominjanja Kristine Mandarine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare