Obavijesti

Sport

Komentari 11

Želiš li u Barcelonu ili Dinamo, bježi od njih pa im se vrati...

Želiš li u Barcelonu ili Dinamo, bježi od njih pa im se vrati...
1

Za igrače, neki su klubovi veliki, a neki preveliki. Pa ih uvuku u zamku, pa neke preprodaju, posude, neke preuzme najružnija statistika. I kupe novih dvadeset

VIDEO

Svaki klinac, pa i formiran igrač koji žel biti novi Olmo, treba sam sebi odgovoriti na pitanje bi li Šuker postao Šuker da je odmah išao u Real, a ne prije u Sevillu. Relativno lako je bilo Prosinečkom. Bio je najbolji na svijetu. Real je veze potezao da bi u Uefi isposlovao pravilo da igrači iz bivše Jugoslavije, mlađi od dvadeset i osam godina, smiju otići u inozemstvo. Relativno je lako ako ti menadžeri i klubovi daruju Mercedes samo da ti pokažu da su ozbiljni. I to prije trideset godina. I ako si toliko velik da možeš preživjeti prelazak iz Reala u Barcelonu.

Pokretanje videa...

01:28

Nije isto, kao Meho Kodro s dvadeset i osam godina i 73 gola za Real Sociedad, znajući tko te i što tamo čeka potpisati za Barcelonu, nije isto što i potpisati za Real Madrid kao Igor Jovičević s osamnaest. Kodro je okusio Barcelonine pripreme, zabio devet golova i išao dalje. Dosanjao je, ali ga san nije koštao. Dapače. Koliki su odlazili u Real ili nešto manje klubove, da bi ih to koštalo kao i klubiće iz manjih sredina osvajanje prvenstva ili prevelike ambicije.

Za publiku su klubovi – veliki. Samo veliki. Za navijača ništa nije preveliko. Za igrače, neki su veliki, a neki preveliki. Usisavaju kao crne rupe. U stanju su spljoštiti igrača. Kao što je za Olma bila dobra odluka, možda najbolja u životu, po ostvarenje sna otići u Dinamo, za mnoge je mulce i dečke koji sanjaju Hajduk i Dinamo vjerojatno, gotovo sigurno najbolja odluka potpisati za Osijek ili Rijeku. Ako ih Osijek i Rijeka žele. Ni Belupo nije loš.

Gledam tu djecu i mislim si, razmišljaju li roditelji ili staratelji o riziku koji preuzima klub i riziku koji preuzima, zapravo dijete. Ma bilo dijete i punoljetno. Mislim si, ako i zbog čega postoji Šimićev sindikat, treba postojati i da svima koji zatraže savjet, uputu, pomogne izbjeći zamku u kojoj su stradali mnogi premali za klubove kojima su oni bili prihvatljiv rizik. Uzmu i dvadesetak sanjara, nije im frka ne preživi li selekciju ni jedan. Neke preprodaju, posude, neke preuzme najružnija statistika. I kupe novih dvadeset.

I danas pamtim Brolinovu izjavu nakon što ga je pozvao Milan. "Svaki čovjek treba znati mjeru. Parma je moja mjera."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu