To je to što me zanima!

Željko Babić: Moja Hrvatska će napadati protivnike 57 minuta

Bilo je i boljih trenera, a izabrali su mene. Novac mi nije bitan, kao ni ugovor. Samo želim uspjeti, rekao je Željko Babić uoči puta u Norvešku na utakmicu kvalifikacija
Vidi originalni članak

Novi izbornik rukometne reprezentacije Željko Babić i njegov pomoćnik Pero Metličić predstavili su se hrvatskoj javnosti. Na konferenciji za medije bili su i Sandi Šola, predsjednik hrvatskog saveza te Zoran Gobac. 

- Želim sreću našem izborniku i bivšem kapetanu Peri Metličiću. Ne očekujte čuda u prvih 10 dana. Pred nama je dugačak put. Imat ćemo tek jedan trening uoči odlaska u Norvešku - rekao je Zoran Gobac.

Hrvatska će 29. travnja odigrati prvu utakmicu protiv Norveške u sklopu kvalifikacija za Euro u Poljskoj. Uzvrat je 3. svibnja u Varaždinu.

- Odradili smo prvi trening. Malo mi je čudno pričati pred toliko novinara. Obveza je velika, odgovornost također, ali vjerujem u sebe i svoj rad. Na meni je da unaprijedim hrvatski rukomet. Moram uspostaviti koncept koji će u 2018. donijeti rezultate - rekao je Željko Babić, koji je na čelu rukometne reprezentacije naslijedio Slavka Golužu.

- Na prvom treningu radili smo neko novo kretanje u polukontri. Moramo biti puno agresivniji u obrani. Igračima sam predstavio taktiku za Norvešku. Igrat ćemo agresivnih 6-0. Želim da Hrvatska igra brzo, da napada 57 minuta, da ne žuri i da čeka svoju šansu - dodao je Babić.

- Volim biti pod pritiskom jer onda tražim nova rješenja. Goluža je napravio neke dobre stvari, da je bilo sportske sreće, ja danas ne bih bio pred vama. Ali to je život trenera. Mislim da je bilo i boljih od mene pa su baš mene izabrali. No novac mi nije bitan, ne zanima me to ni ugovor. Samo želim uspjeti - rekao je izbornik.

Metličić: Ako Bog da, vratit ćemo se na vrh

Čast mi je što pomažem izborniku. Uzbuđen sam, ali ne bojim se. Mislim da svojim znanjem, karakterom i ponašanjem mogu pomoći. Ako Bog da, vratit ćemo se na vrh. Imamo igrače za to, rekao je Pero Metličić.

Slavko Midžor/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 83

  • Football77 28.04.2015.

    Takvo razmisljanje treba imat. gledao sam nekoliko utakmica nasih igraca u klubovima... dosta njih igra odlicno kopljara sam vidio zabija golove koje u repki nikad nije zabijao.. kad igra u repki kao da igra pod rucnom. Treba se opustit.. a nas zagreb ima odlicne igrace pogotovo vanjske topoce mandalinic i stepancic njima treba dati vise minuta i sigurno ce to povjerenje opravdati

  • Glasaj za HSP1861 28.04.2015.

    Napokon je Goluza otisao ca sad bih mogli i u Finale.

  • kalendae 27.04.2015.

    jel mi moze netko objasnit zašto je reko 57, a ne 60 minuta? Ja stvarno ne razumijem

Komentiraj...
Vidi sve komentare