To je to što me zanima!

Zenica gori, a Sušić najavljuje: Napunit ćemo gol Slovacima

Slovaci su na putovanju u BiH imali problema, četiri su sata čekali na polijetanje aviona i to im je poremetilo raspored, no izbornik uvjerava da to nije ostavilo traga
Vidi originalni članak

Bosna i Hercegovina je gotovo besprijekorno odradila prvih šest utakmica u skupini G, sa 23 pogotka je najefikasnija momčad kvalifikacija i sudbinu drži u svojim rukama. Ipak, čekaju je još dvije utakmice protiv Slovačke, koja pak hvata posljednji vlak za eventualno drugo mjesto, te bi se u Zenici večeras mogla gledati posve otvorena utakmica. Bod gostima ne znači ništa, a za BiH je također pobjeda važna jer bi zadržala tri boda prednosti pred Grčkom, koja bi danas lakoćom trebala slaviti u Lihtenštajnu.

O euforiji koja vlada oko ove sjajne generacije Bosne i Hercegovine suvišno je trošiti riječi, papirić zvan ulaznica za Bilino polje traženiji je i od "kredita bez žiranata", kako se to u Bosni kaže, a na izborniku Safetu Sušiću je da zadrži kontrolu nad igračima i još jednom iz njih izvuče maksimum na taktičkom i psihološkom planu.

Ako se izuzmu ozlijeđeni stoperi Zukanović i Vranješ, koji nisu toliko bitni i nenadoknadivi, Sušić nema muka oko sastava, svi ofenzivci predvođeni Pjanićem, Džekom i Ibiševićem su na broju, te nošeni hukom s tribina reprezentativci BiH kreću možda i u odlučujući boj za plasman na SP u Brazilu. Pobijede li, teško ih netko može zaustaviti u pohodu prema povijesnom uspjehu.

- Znam da u mojoj momčadi ima igrača, koji su jedni od najboljih kada je riječ o tehničkim sposobnostima i kvalitetama. Potrebno je da tome još dodaju želju i borbenost i mislim da u tom slučaju pobjeda ne bi trebala biti upitna. I Slovaci imaju kvalitetnih pojedinaca, ali tvrdim da su moji izabranici kvalitetniji i od njih i od Grka. Mi smo favoriti i idemo na pobjedu - nedvosmislen je izbornik Safet Sušić, koji će se odlučiti za taktički raspored 4-1-3-2, a prognozira posve otvorenu utakmicu s obje strane.

- Trebalo bi biti golova. Igrat ćemo izrazito ofenzivno, a imat ćemo problem kada lopta bude u njihovom posjedu, ali i oni će imati problema kada lopta bude kod nas. Imat ćemo posjed lopte 70 do 80 posto i ako primimo pogodak, znat ćemo uzvratiti. Njihov izbornik kaže da im je dosta četiri boda iz naših međusobnih susreta, ali to nije tako. Oni dolaze pobijediti i očekujem zbog toga otvorenu igru i mnogo šansi, a nadam se i mnogo golova u mreži Slovaka - zaključio je izbornik Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Remi sa nogometnim patuljkom Lihtenštajnom stajao je glave izbornički dvojac Griga-Hipp. Na kormilo reprezentacije doveden je nakon tog posrtaja prekaljeni stručnjak Jan Kozak stariji, koji je dotad vodio slovačkog prvoligaša Košice i taj će 59-godišnjak pokušati spasiti što se spasiti da u preostale četiri utakmice. Slovačka se nalazi u nezavidnoj situaciji, prvo mjesto i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo bježi im ogromnih sedam bodova, a drugoplasirana Grčka koja drži poziciju što vodi u dodatne kvalifikacije, udaljena je četiri boda. Puno toga bi promijenila tri boda osvojena u Zenici, iako se u slovačkom taboru nitko ne zavarava. Vodeća momčad skupine G, BiH, sve je samo ne lagan protivnik...

- Svatko tko se bavi nogometom ne voli gubiti, nisam ni ja drugačiji. U prvom redu očekujem kvalitetnu utakmicu i znam da igramo protiv moćne domaće momčadi i pred sjajnim navijačima. Želimo da i ti navijači budu zadovoljni nogometom koji će gledati, a mi nismo na ovo gostovanje došli samo kako bismo se branili - naglasio je Kozak koji je svoju reprezentativnu premijeru imao protiv Rumunjske u prijateljskom susretu igranom sredinom kolovoza.

Bila je to ujedno i četvrta uzastopna utakmica u kojoj je Slovačka upisala remi, a na pobjedu čekaju već 11 mjeseci. Zadnja je ostvarena protiv Latvije kod kuće, u listopadu prošle godine. No, iskusni stručnjak vidi danas šanse za njegovu momčad.

- Oni igraju već dugo zajedno i imaju 16-17 kvalitetnih igrača. No, njihova najveća slabost je igra obrane. Kad su pod pritiskom, rade pogreške. No, to je ipak jedna od najboljih europskih reprezentacija - ističe Kozak koji ima samo jedan upitnik što se sastava tiče.

- O konačnoj postavi odlučit ćemo nakon zadnjeg treninga jer neki igrači imaju lakše ozljede. Otvorena je u biti samo jedna pozicija - tvrdio je jučer slovački izbornik koji ipak nije želio otkriti o kojoj se poziciji radi.

Slovaci su inače imali problema u dolasku u BiH. Trebali su stići u četvrtak u 10 ujutro, ali im je let kasnio nekoliko sati, no Kozak uvjerava da to nije ostavilo ni najmanjeg traga na igračima.

- Četverosatno čekanje u zračnoj luci nam je malo narušilo planove, ali svladat ćemo to. Igrači su toliko iskusni da će se znati nositi i s takvim stvarima na koje se ne može utjecati - zaključuje Kozak koji je na ovo gostovanje otišao bez ozlijeđenih - vratara Kuciaka, te braniča Čišovskog i Breznanika.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Idi na 24sata

Komentari 16

  • samo pošteno_1 06.09.2013.

    kako sam rekao to se i dogodilo sa bosnom!

  • Sicma 06.09.2013.

    Mi moramo ovdje pobjediti, dati krvi tako reći ali i tamo isto, kako god mi igramo na dva domaća terena :)

  • crna_mamba 06.09.2013.

    Sto bi Mamić rekao, pregaziti ce ih Bosna kao plitak potok. Zadnju prijateljsku su izgubili, dobili su "samar". Sad moraju pobijediti! Sretno Bosno! Imaju dobru i kvalitetnu ekipu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare