To je to što me zanima!

Zhang: Prihvatio sam meč s Hrgovićem jer nitko nije htio

Rekao sam sebi da moram to učiniti zbog sebe i zbog boksačkog sporta. Ovo je najvažnija borba moje karijere, potpuno sam unutra, nemojte je propustiti, rekao je kineski boksač uoči meča protiv Hrgovića
Vidi originalni članak

Promotori Filipa Hrgovića (29, 14-0) slali su ponude za borbu brojnim boksačima, ali odbijenice su samo stizale. Joseph Parker, Tony Yoka, Andy Ruiz Jr., Murat Gasijev, Tony Yoka, Luis Ortiz pa zatim i Demsey Kean. Prije mjesec dana konačno je svanulo sunce našem boksaču. Nakon što se neko vrijeme premišljao, kineski boksač Zhilei Zhang (38, 23-0-1) prihvatio je meč.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najteži izazov u karijeri našeg boksača bit će 7. svibnja u Las Vegasu, a ulog je ogroman. Tko pobijedi, bit će obavezni izazivač za titulu po IBF-u koju trenutno posjeduje ukrajinski boksač Oleksandr Usik. 

Za obojicu će ovo biti meč karijere i prilika koja se ne propušta. 

- Kad se nitko drugi iz top 15 nije želio suočiti s Hrgovićem, rekao sam sebi da moram to učiniti zbog sebe i zbog boksačkog sporta. Ovo je najvažnija borba moje karijere, potpuno sam unutra, nemojte je propustiti - rekao je kineski boksač. 

U karijeri je izgubio tek jednom, a bez obzira što je već u veteranskim godinama, vjeruje u sebe. 

- Vrlo sam sretan što će se ova borba održati. Čekao sam ovu priliku, ona je sad tu i neću je propustiti.

Jako dugo su Hrgovićevi promotori češljali IBF-ovu listu, ali nitko od boksača jačeg renomea nije se htio upustiti u ovu borbu. Lova je mala, a kako bi im potencijalni poraz nanio jako puno štete te usporio njihov uspon, nitko nije htio ući u ovaj rizik. 

- Bilo je i vrijeme da netko istupi i bori se s Filipom. Pohvale Zhangu i njegovom timu na prihvaćanju izazova. Obojica su vrlo moćni i znaju da ih pobjeda dovodi korak bliže ultimativnoj nagradi, naslovu svjetskog teškaškog prvaka. U toj borbi neće biti uzmaka, bit će to pravi vatromet u već ionako naelektriziranoj večeri - rekao je poznati svjetski promotor Eddie Hearn.

Hrga će imati težak zadatak, ali za to je krvavo radio i pripremao se svih ovih godina. Želio je veliko ime. Uz dužno poštovanje, boksači poput Ahmatovića i Radonjića bili su mu poput vreće za udaranje.

Bit će to prilika karijere jer ako pobijedi Zhanga, mogao bi se boriti za IBF pojas koji je trenutno u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usika. To je trenutak koji čeka cijelu karijeru i razlog zašto se zapravo i bavi boksom. 

- S kim god idem u meč mislim da sam favorit. Na papiru vjerojatno nisam jer realno ima veće amaterske rezultate, srebro s Olimpijade i više mečeva u ringu. Na papiru vjerojatno nisam, ali u svojoj glavi - jesam. Rođen sam za velike stvari, tu nema greške. Ovakav meč čekam već dugo, vjerujem da ću biti najbolji kad dođu najbolji protivnici. Imam dobrog psihologa, zove se Isus iz Nazareta i već me dugo dobro priprema na psihološkoj razini i duhovnoj - kazao je Hrgović na konferenciji te otkrio kako više ne surađuje s poznatim kubanskim trenerom Pedrom Diazom. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mandalorian67 23.03.2022.

    Kocka je pravi,bude on to pobjedio. Naprijed Kocka, imas u glavi prazninu i moze glava trpiti udarce, pa zelimo sto bolji plasman. Ajmo Kocka!

  • Sport10 23.03.2022.

    vaka cast kinez,ovo je za pozdraviti,sretno ti ali poslije poraza od Hrgovica,i pozuri u zivotu da dozivis i dogovoris mec sa Jo. Manulicem jer vrijeme brzo leti

  • 23.03.2022.

    Kako će kosooki nalupat bosanca , jedva čekam

Komentiraj...
Vidi sve komentare