Obavijesti

Sport

Komentari 24

Zhang: Prihvatio sam meč s Hrgovićem jer nitko nije htio

Zhang: Prihvatio sam meč s Hrgovićem jer nitko nije htio

Rekao sam sebi da moram to učiniti zbog sebe i zbog boksačkog sporta. Ovo je najvažnija borba moje karijere, potpuno sam unutra, nemojte je propustiti, rekao je kineski boksač uoči meča protiv Hrgovića

Promotori Filipa Hrgovića (29, 14-0) slali su ponude za borbu brojnim boksačima, ali odbijenice su samo stizale. Joseph Parker, Tony Yoka, Andy Ruiz Jr., Murat Gasijev, Tony Yoka, Luis Ortiz pa zatim i Demsey Kean. Prije mjesec dana konačno je svanulo sunce našem boksaču. Nakon što se neko vrijeme premišljao, kineski boksač Zhilei Zhang (38, 23-0-1) prihvatio je meč.

Pokretanje videa ...

Najteži izazov u karijeri našeg boksača bit će 7. svibnja u Las Vegasu, a ulog je ogroman. Tko pobijedi, bit će obavezni izazivač za titulu po IBF-u koju trenutno posjeduje ukrajinski boksač Oleksandr Usik. 

Za obojicu će ovo biti meč karijere i prilika koja se ne propušta. 

- Kad se nitko drugi iz top 15 nije želio suočiti s Hrgovićem, rekao sam sebi da moram to učiniti zbog sebe i zbog boksačkog sporta. Ovo je najvažnija borba moje karijere, potpuno sam unutra, nemojte je propustiti - rekao je kineski boksač. 

U karijeri je izgubio tek jednom, a bez obzira što je već u veteranskim godinama, vjeruje u sebe. 

- Vrlo sam sretan što će se ova borba održati. Čekao sam ovu priliku, ona je sad tu i neću je propustiti.

Jako dugo su Hrgovićevi promotori češljali IBF-ovu listu, ali nitko od boksača jačeg renomea nije se htio upustiti u ovu borbu. Lova je mala, a kako bi im potencijalni poraz nanio jako puno štete te usporio njihov uspon, nitko nije htio ući u ovaj rizik. 

- Bilo je i vrijeme da netko istupi i bori se s Filipom. Pohvale Zhangu i njegovom timu na prihvaćanju izazova. Obojica su vrlo moćni i znaju da ih pobjeda dovodi korak bliže ultimativnoj nagradi, naslovu svjetskog teškaškog prvaka. U toj borbi neće biti uzmaka, bit će to pravi vatromet u već ionako naelektriziranoj večeri - rekao je poznati svjetski promotor Eddie Hearn.

Hrga će imati težak zadatak, ali za to je krvavo radio i pripremao se svih ovih godina. Želio je veliko ime. Uz dužno poštovanje, boksači poput Ahmatovića i Radonjića bili su mu poput vreće za udaranje.

Bit će to prilika karijere jer ako pobijedi Zhanga, mogao bi se boriti za IBF pojas koji je trenutno u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usika. To je trenutak koji čeka cijelu karijeru i razlog zašto se zapravo i bavi boksom. 

Zagreb: Filip Hrgović održao konferenciju za medije

- S kim god idem u meč mislim da sam favorit. Na papiru vjerojatno nisam jer realno ima veće amaterske rezultate, srebro s Olimpijade i više mečeva u ringu. Na papiru vjerojatno nisam, ali u svojoj glavi - jesam. Rođen sam za velike stvari, tu nema greške. Ovakav meč čekam već dugo, vjerujem da ću biti najbolji kad dođu najbolji protivnici. Imam dobrog psihologa, zove se Isus iz Nazareta i već me dugo dobro priprema na psihološkoj razini i duhovnoj - kazao je Hrgović na konferenciji te otkrio kako više ne surađuje s poznatim kubanskim trenerom Pedrom Diazom.