To je to što me zanima!

Zlatko Horvat vukao 'kauboje' do pobjede nad Makedonijom

Prvu od dvije pripremne utakmice na Croatia kupu Hrvatska je odradila uspješno. Rukometaši su pobijedili Makedoniju 29-21 uz sjajan učinak dokapetana Horvata
Vidi originalni članak

Hrvatska rukometna reprezentacija uspješno je startala na prijateljskom turniru HEP Croatia kup što se ovaj vikend održava u Umagu. Izabranici Željka Babića svladali su Makedoniju rezultatom 29-21 (17-12).

"Kauboji" su u prvoj utakmici ovog dijela priprema za predstojeće Europsko prvenstvo u Poljskoj (siječanj 2016.) bili bez Mirka Alilovića i Leona Šušnje koji su imali zdravstvenih problema te novog kapetana Marka Kopljara koji je otputovao u Barcelonu zbog rođenja djeteta, ali su svejedno bez većih problema svladali selekciju Ivice Obrvana.

Hrvatska je na samom startu stvorila lijepu zalihu 6-2 koju je potom podigla na maksimalnih plus šest u prvom dijelu (17-11), a Makedonci su do predaha tek smanjili na pet golova minusa.

Sredinom drugog dijela gosti su se približili na 21-18, najmanji zaostatak u nastavku, ali Hrvatska je ponovno ubacila u brzinu više koliko je bilo potrebno i prvi se put odlijepila na plus sedam dvije minute prije kraja, potom i osam golova viška (29-21). Bio je to i konačan rezultat utakmice.

Najefikasniji pojedinac kod Hrvatske bio je dokapetan Zlatko Horvat sa stopostotnim učinkom od sedam golova iz sedam pokušaja. Marino Marić zabio je pet od šest, a Luka Cindrić tri gola. Kod Makedonaca Ratko Peševski zabio je pet puta.

U subotu je na rasporedu utakmica Makedonije i Crne Gore (19 sati), a u nedjelju Croatia kup završava ogledom Hrvatske i Crne Gore (15:45, HRT 4).

Babić: Tehnički i taktički nisam zadovoljan

- Željeli smo angažman na maksimumu i pobjedu, to smo ostvarili. Tehnički-takički nisam zadovoljan, nismo imali preciznost, nismo u obrani kupili lopte koje smo trebali, na pravim utakmicama to se kažnjava i to se ne smije događati - rekao je izbornik Željko Babić za HRT i dodao:

- Vidi se da smo momčad u stvaranju i da će trebati puno vremena, ali moram ustrajati na svojim idejama i nadati se pomacima iz utakmice u utakmicu. Mi moramo biti pokretljivi i moramo imati brzi centar i brza ubacivanja od vratara, brze napade sa što više igrača, jer nedostaje nam kilograma u napadu.

HEP Croatia kup:

  • Hrvatska - Makedonija 29-21 (17-12)
Idi na 24sata

Komentari 14

  • srakar 07.11.2015.

    Pobijedili smo jer nije bilo Kopjara i Alilovića.

  • hrvatska u srcu 07.11.2015.

    babiću pa ni navijači nisu zadovoljnji tobom pa kome da se žalimo

  • DadoClaudijin Jurišić 06.11.2015.

    Sandro Obranović nece potpisat dalje ugovor za PPD Zagreb...odmah ga nece pozvat u reprezantaciju. Zašto??? Decko mlad, dobar igrac.. a zasto nece potpisat dalje ugovor? zato sto je dobio ponudu iz Barcelone. Halooo ljudi, iz Barceloneee.da nije dobar igrac, nebi dobio taj poziv...daj maknite tog Gobca višeeee

Komentiraj...
Vidi sve komentare