To je to što me zanima!

'Zločesti dečki' neke nove generacije HR-nogometa

Ne napravimo li na vrijeme iskorak, imat ćemo sve više takvih generacija, smatra izbornik mlade reprezentacije Hrvatske Dražen Ladić
Vidi originalni članak

Mandžukića i Lončarića Ladić je kaznio jer su napustili sobu i pili pivo, Sharbinija jer se dvaput nije odazvao, Rukavina igra neprepoznatljivo... Sve su to igrači mlade hrvatske reprezentacije.
- Svi smo mi odgovorni za takvo ponašanje, ali najviše njihovi savjetnici. Obećavaju im svašta, pa odu u krajnost. Praktički preko noći dođu u centar pažnje i tu nastane problem. Njihovi menadžeri, nazovimo ih tako, jer ne može biti menadžer netko tko vozi menadžera, 'pumpaju’ im glavu svime i svačime. Samo, ne možemo sve menadžere staviti u isti koš, ne generaliziram, ima 'pravih’, ali ima i 'krivih’ - detektirao je problem Dražen Ladić.
Ponašanje nekolicine igrača, smatra Ladić, odražava se na kulturu nogometa, a tu svoje prste imaju i roditelji, okolina te klupski odgoj. U redu je biti pozitivno drzak, no drskost prema trenerima je autodestruktivna.
- Točno, i to se odražava na njihovu igru. Samo, ovo su sada posljedice takva ponašanja. Uzroci datiraju od prije šest mjeseci, godinu dana. Nije ovo sve preko noći - smatra Ladić. Mandžukić u 2008. nije zabio gol i preselio se na klupu, Lončarić je nestao sa scene, Rukavinine dobre igre nitko se ne sjeća, Kalinić se potukao sa Sablićem, Sharbini uopće ne želi igrati... To je mlada reprezentacija.
TKO SU ZLOČESTI DEČKI HRVATSKOG NOGOMETA?

"NISU ONI BAŠ TAKO KVALITETNI"
Dinamo za Mandžukića traži najmanje 10 milijuna eura, Hajduk za Kalinića malo više i u njemu vidi budućnost kluba, Rijeci je Sharbini od neprocjenjive vrijednosti, a u Zagrebu ga spominju kao Modrićeva nasljednika..
- Menadžeri glorificiraju njihove kvalitete, dižemo ih u nebo nakon jedne dobre predstave. No nije to baš tako. Budimo realni, njihova kvaliteta, u toj dobi, ipak nije takva kakvom se prezentira - objasnio je Dražen Ladić.

LADIĆ: "ČUDNO" JE ŠTO JE ILIČEVIĆ DRUGAČIJI
Za razliku od velike većine igrača, Ivo Iličević, mladi reprezentativac, koji igra u njemačkom drugoligaši Greuther Fürthu, tih je, smiren, povučen... Totalna suprotnost.
- Baš čudno. Ha, ha, ha... Zaista baš čudno, da je jedan igrač koji dolazi iz njemačke lige tako smiren, pristojan, povučen. Već sam naglasio da je klupski odgoj izuzetno bitan, tu možda treba potražiti odgovore zašto je Iličević takav - kroz smijeh je objasnio “čudno” Iličevićevo ponašanje Ladić.

SHARBINI PROBLEME VUČE IZ JUNIORSKIH DANA
Kao junior Rijeke, Anas Sharbini znao se jednostavno ne pojaviti u autobusu koji vozi na utakmicu. Nakon što se nije odazvao Ladiću, njegov trener i Ladićev pomoćnik Zlatko Dalić agitirao je da se Sharbiniju oprosti i pruži druga prilika. Ladić je pristao, no Sharbini je opet izigrao povjerenje. Riječ je bila o “ozljedi” iako je tri dana poslije igrao protiv Intera. Često ima “problema” s trbušnim zidom, temperaturom, mišićem... U posljednje vrijeme ne igra ni približno kako je igrao.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • skettys 07.04.2008.

    mandžukić je legenda!!! ako itko zna, onda mi brođani znamo da je naš Mario vrhunski igrač! naučite ga cijeniti, jer kada ode bit će vam svima žao

  • slavonac 91 07.04.2008.

    sharbini nemože igrat za Hvatsku jer nema srce za našu repku,svaka čast dečku na kvaliteti ali...treba ih sve sjebat ako neće igrat sa srcem za repku,znam da ni ladić nije baš dobar al jebeš trenera,neigraš za njega nego za domovinu,kalinić je prejeben i njega se netreba odreći jer neradi sranja kao ovi ostali,a naš manđo bi se trebao pod hitno spustit na zemlju,čim je bila rječ o man city odmah se dečko umislio,neg gleda kako luka igra po livadama u hnl-u a 10 puta je jači od njega!!

  • calimero30 06.04.2008.

    Barem jedan iz te genracije valja nesto. Andrej Keric igra fantasticno za Slovan Liberec u Ceskoj Gambrinus 1.ligi gdje je uvjerljivo najbolji igrac i najefikasniji napadac sa 6 golova iz 8 nastupa. ( 6 iz 7 kao starter). Ovo je video njegove posljednje partije protiv Mlade Boleslav zacinjene prekrasnim golom: http://www.youtube.com/watch?v=qTk-avYKr2c a ovo su svi njegovi golovi za Liberec do sada: http://www.youtube.com/watch?v=9mLwQGcjp-8

Komentiraj...
Vidi sve komentare