To je to što me zanima!

Realu Superkup: Luka igrao 10 min. i već osvojio prvi trofej!

Real Madrid je pobijedio Barcelonu 2-1 i zbog više golova u gostima je osvojio Superkup. Luka Modrić odigrao je sjajnih 10 minuta u debiju i zamalo je zabio gol!
Vidi originalni članak

Luka Modrić u ponedjeljak je potpisao za Real Madrid, a dva dana kasnije već je osvojio prvi trofej, španjolski Superkup! Debi je bio iz snova, bolje nije moglo. Odigrao je ukupno 10 minuta, protiv Barcelone i još je k tome Real pobijedio 2-1! 

U prvoj utakmici na Nou Campu prije tjedan dana bilo je 3-2 pa 'kraljevski' klub slavi zbog više golova u gostima.

Igrala se 67. minuta, a Jose Mourinho je na zagrijavanje poslao Modrića. Santiago Bernabeu je zapljeskao. U 83. minuti je konačno i ušao u igru, nakon detaljnih Portugalčevih instrukcija na klupi, a onda i neposredno prije samog ulaska dok je izlazio Özil. Uz tri minute nadoknade skupio je ukupno 10 minuta i to vrlo dobrih. 

Svatko svog konja hvali, ali hrvatski reprezentativac uopće nije bio impresioniran. Za početak imao je osam dodavanja i svih osam točnih. Uzeo je par lopti, a u 91. minuti je mogao zabiti gol! Ukrao je loptu, a u nastavku akcije ostao sam na sedam-osam metara, dobio je 'povratnu', pucao 'iz prve', ali netko od igrača Barce stajao je metar od gol-crte i spasio je siguran gol odbivši loptu! 

U igru je ušao dok se rezultat 'lomio' pa se čini kako mu Mourinho silno vjeruje, tim više jer je bio nespreman. Odmah poslije utakmice Luki je prvi čestitao Xavi, a kasnije su mu suigrači dali da podigne trofej!

A sama utakmica bila je fantastična!

Prvo poluvrijeme bilo je najboljih Realovih 45 minuta protiv Katalonaca otkad je na klupi Mourinho. Čiji god da ste navijač, vjerojatno ćete se složiti da je to bila neviđena dominacija realovaca. 

Već je nakon 19 minuta bilo 2-0. Dva identična gola. Duge lopte, kod prvog gola grubo griješi Mascherano, a kod drugog Pique, a sigurni strijelci bili su Higuain, odnosno Cristiano Ronaldo. Oba puta Valdesu kroz noge. 

U 28. minuti Adriano je dobio izravni crveni karton zbog rušenja Ronalda i na vidiku je bila Barcina katastrofa. 

Ali, dogodilo se baš suprotno. Messi je u 45. zabio fantastičan gol! Iz 'slobodnjaka' s oko 27 metara! 

Na odmor je Real išao sa samo golom viška, a osim dva gola, promašili su četiri čiste prilike! Tko bi to rekao u odnosu na utakmicu od prije tjedan dana. 

U nastavku je ritam pao, a Barcelona je mogla do izjednačenja. Pedro je u 62. minuti bio sam pred Casillasom, ali mu je Iker obranio. Uslijedile su prilike Khedire koji je nanizao četiri igrača i Higuaina koji je pogodio stativu. Umjesto da Real riješi utakmicu, umalo je šokirao svoje navijače.

U 91. minuti je Montoya izašao sam pred Casillasa, ali golman je danas bio čudesan. Posljednji udarac Messija sa 20-ak metara otišao je malo pokraj stativa i Santiago Bernabeu je mogao odahnuti.

Nakon duge četiri godine je Barcelona 'pala' u Madridu, u pravom trenutku, za trofej!

LIVE

1. poluvrijeme

Higuainu je jednog 'mrtvaca' obranio Valdes, ali nije drugog u 11. minuti. Dugu loptu Pepea krivo je procijenio Mascherano, dočekao ju je Higuain, izašao sam pred golmana i rutinski je zabio!

Real vodi 2-0 nakon 19 minuta! Opet duga lopta, opet kiks braniča, ovaj put Piquea, Ronaldo ga je pretrčao, loše zaštopao loptu, ali se ispravio sjajnim udarcem s ruba 16-erca, Silovito i ponovno kroz noge Valdesu!

Adriano je srušio Cristiana koji bi išao sam na Valdesa i dobio je izravni crveni karton u 28. minuti!

Messi je smanjio u 45. minuti! Fantastičan gol! Iz slobodnog udarca sa nekih 27 metara!

Gotovo je 1. poluvrijeme, dugo nije viđena ovakva dominacija Reala protiv Barcelone!

2. poluvrijeme

Na prvu ozbiljniju i zanimljiviju akciju čekalo se 20-ak minuta, a onda čista prilika za Barcu! Dugu loptu Mascherana primio je Pedro, bio je sam pred Casillasom, ali je Iker obranio.

U 67. je na zagrijavanje Mourinho poslao Modrića, a Santiago Bernabeu je zapljeskao!

Khedira je prošao četvoricu, ali mu je sjajno obranio Valdes!  

U 80. minuti je Higuain mogao riješiti utakmicu, bio je sam pred Valdesom, ali je pogodio stativu!

U 83. minuti u igru je ušao Luka Modrić! Kakav debi! Odmah protiv Barcelone. Zamijenio je Özila i dobio gromoglasan pljesak! Mourinho mu je davao detaljne upute prije ulaska, a onda i prije same izmjene, prije dolaska Özila.

MODRIĆ je mogao zabiti gol u debiju! Ukrao je loptu, a u nastavku akcije ostao sam na sedam-osam metara, dobio je povratnu, pucao iz prve, ali netko od igrača Barce stajao je metar od gol crte i odbio je loptu! Kakva šteta!

U nadoknadi je Barca imala dvije prilike! Montoya i Messi, ali prvo je obranio Casillas, a onda je lopta otišla malo pokraj gola!

Gotova je utakmica, Real je pobijedio 2-1 i osvojio Superkup!

Idi na 24sata

Komentari 520

  • AnteG 01.09.2012.

    Ima pravde na ovom svitu! Čak i za barsu ;) njihova pravda zove se Murinho! On će ih kazniti za sve one krađe - protiv Arsenala LP finale - 13 minuta igrač više, Protiv Chelsea - najveća krađa stooooljeća uz onog Ovreba! NE sjećam se uopće kad je netko toliko pokrao nekog osim onog kretena iz Južne Amerike koji je pokrao Talijane na SP u Južnoj Koreji! Onda dalje - polufinale Real - crveni karton Pepeju - nisu im mogli do gola doći do tog trenutka - da je ostalo 0:0 odnosno da im sudac nije ponovno pomogao Real ide dalje! Zatim Milan - 2 PENALA! Jedan van svake pameti!!! LOPTA ČAK NIJE BILA NITI U IGRI! I prošle godine Chelsea! IGRAČ MANJE, dosuđeni penal, ali onda se ukazao BOG i rekao DOSTA! :) od tog trena barsu je napustila sreća ;) postali su brod koji tone! Sve ovo su čiste činjenice! Taj klub da nije imao pomoći dan danas ne bi imao niti 1 naslov LP! NITI JEDAN!

  • AnteG 01.09.2012.

    :)) samo neka si oni pikaju tu tika-takicu, a Murinho neka si sprema trofejčeke u vitrinicu ;) Svaka čast messiju što je konačno zabio golčinu, a ne nekog trča opet :D najdraže mi ga jebilo vidjeti na kraju onak napuhanog, skoro mu suzica krenula :)))

  • AnteG 01.09.2012.

    nisam taj - pa nisam komentirao jer sam čekao ovu pobjedu! Al' za one koji me znaju sve sam pogodio ;) i prvu i drugu tekmu - usput sam nešto i zaradio ;) na messijevim suzicama :D OSTALIMA - ja sam borac za pravdu ;) onaj dan kad je barca i njen ovrebo pokrala Chelsea ja sam postao Guardiolin najveći neprijatelj posli Murinha :D takvu bahatost nisam još nigdje sreo kao kod tog "gospodina" On je obični licemjer - zato uživam svaki dan u njegovim suzama! Murinhu ga je također već bilo dosta i zato ga je došao uništiti! I to kako! S onim limitirancima ga je potjero iz barse! A sad mora gledat kako mu se ekipa malo pomalo raspada! Sav njegov trud! :)) Villa na klupi, Fabregasa tjera Tito :))) xaviju zadnje godine - messi će još malo pa u PSG :) i onda će taj klub ponovno tamo gdje mu je mjesto! ponovno 50 godina bez LP! Neće im više pomagati kjupersi i ovrebooji ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare