Obavijesti

Sport

Komentari 520

Realu Superkup: Luka igrao 10 min. i već osvojio prvi trofej!

Realu Superkup: Luka igrao 10 min. i već osvojio prvi trofej!
15

Real Madrid je pobijedio Barcelonu 2-1 i zbog više golova u gostima je osvojio Superkup. Luka Modrić odigrao je sjajnih 10 minuta u debiju i zamalo je zabio gol!

VIDEO

Luka Modrić u ponedjeljak je potpisao za Real Madrid, a dva dana kasnije već je osvojio prvi trofej, španjolski Superkup! Debi je bio iz snova, bolje nije moglo. Odigrao je ukupno 10 minuta, protiv Barcelone i još je k tome Real pobijedio 2-1! 

U prvoj utakmici na Nou Campu prije tjedan dana bilo je 3-2 pa 'kraljevski' klub slavi zbog više golova u gostima.

Igrala se 67. minuta, a Jose Mourinho je na zagrijavanje poslao Modrića. Santiago Bernabeu je zapljeskao. U 83. minuti je konačno i ušao u igru, nakon detaljnih Portugalčevih instrukcija na klupi, a onda i neposredno prije samog ulaska dok je izlazio Özil. Uz tri minute nadoknade skupio je ukupno 10 minuta i to vrlo dobrih. 

Svatko svog konja hvali, ali hrvatski reprezentativac uopće nije bio impresioniran. Za početak imao je osam dodavanja i svih osam točnih. Uzeo je par lopti, a u 91. minuti je mogao zabiti gol! Ukrao je loptu, a u nastavku akcije ostao sam na sedam-osam metara, dobio je 'povratnu', pucao 'iz prve', ali netko od igrača Barce stajao je metar od gol-crte i spasio je siguran gol odbivši loptu! 

U igru je ušao dok se rezultat 'lomio' pa se čini kako mu Mourinho silno vjeruje, tim više jer je bio nespreman. Odmah poslije utakmice Luki je prvi čestitao Xavi, a kasnije su mu suigrači dali da podigne trofej!

A sama utakmica bila je fantastična!

Prvo poluvrijeme bilo je najboljih Realovih 45 minuta protiv Katalonaca otkad je na klupi Mourinho. Čiji god da ste navijač, vjerojatno ćete se složiti da je to bila neviđena dominacija realovaca. 

Već je nakon 19 minuta bilo 2-0. Dva identična gola. Duge lopte, kod prvog gola grubo griješi Mascherano, a kod drugog Pique, a sigurni strijelci bili su Higuain, odnosno Cristiano Ronaldo. Oba puta Valdesu kroz noge. 

U 28. minuti Adriano je dobio izravni crveni karton zbog rušenja Ronalda i na vidiku je bila Barcina katastrofa. 

Ali, dogodilo se baš suprotno. Messi je u 45. zabio fantastičan gol! Iz 'slobodnjaka' s oko 27 metara! 

Na odmor je Real išao sa samo golom viška, a osim dva gola, promašili su četiri čiste prilike! Tko bi to rekao u odnosu na utakmicu od prije tjedan dana. 

U nastavku je ritam pao, a Barcelona je mogla do izjednačenja. Pedro je u 62. minuti bio sam pred Casillasom, ali mu je Iker obranio. Uslijedile su prilike Khedire koji je nanizao četiri igrača i Higuaina koji je pogodio stativu. Umjesto da Real riješi utakmicu, umalo je šokirao svoje navijače.

U 91. minuti je Montoya izašao sam pred Casillasa, ali golman je danas bio čudesan. Posljednji udarac Messija sa 20-ak metara otišao je malo pokraj stativa i Santiago Bernabeu je mogao odahnuti.

Nakon duge četiri godine je Barcelona 'pala' u Madridu, u pravom trenutku, za trofej!

LIVE

1. poluvrijeme

Higuainu je jednog 'mrtvaca' obranio Valdes, ali nije drugog u 11. minuti. Dugu loptu Pepea krivo je procijenio Mascherano, dočekao ju je Higuain, izašao sam pred golmana i rutinski je zabio!

Real vodi 2-0 nakon 19 minuta! Opet duga lopta, opet kiks braniča, ovaj put Piquea, Ronaldo ga je pretrčao, loše zaštopao loptu, ali se ispravio sjajnim udarcem s ruba 16-erca, Silovito i ponovno kroz noge Valdesu!

Adriano je srušio Cristiana koji bi išao sam na Valdesa i dobio je izravni crveni karton u 28. minuti!

Messi je smanjio u 45. minuti! Fantastičan gol! Iz slobodnog udarca sa nekih 27 metara!

Gotovo je 1. poluvrijeme, dugo nije viđena ovakva dominacija Reala protiv Barcelone!

2. poluvrijeme

Na prvu ozbiljniju i zanimljiviju akciju čekalo se 20-ak minuta, a onda čista prilika za Barcu! Dugu loptu Mascherana primio je Pedro, bio je sam pred Casillasom, ali je Iker obranio.

U 67. je na zagrijavanje Mourinho poslao Modrića, a Santiago Bernabeu je zapljeskao!

Khedira je prošao četvoricu, ali mu je sjajno obranio Valdes!  

U 80. minuti je Higuain mogao riješiti utakmicu, bio je sam pred Valdesom, ali je pogodio stativu!

U 83. minuti u igru je ušao Luka Modrić! Kakav debi! Odmah protiv Barcelone. Zamijenio je Özila i dobio gromoglasan pljesak! Mourinho mu je davao detaljne upute prije ulaska, a onda i prije same izmjene, prije dolaska Özila.

MODRIĆ je mogao zabiti gol u debiju! Ukrao je loptu, a u nastavku akcije ostao sam na sedam-osam metara, dobio je povratnu, pucao iz prve, ali netko od igrača Barce stajao je metar od gol crte i odbio je loptu! Kakva šteta!

U nadoknadi je Barca imala dvije prilike! Montoya i Messi, ali prvo je obranio Casillas, a onda je lopta otišla malo pokraj gola!

Gotova je utakmica, Real je pobijedio 2-1 i osvojio Superkup!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 520
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz