To je to što me zanima!

Zoki čestitao hrvatskoj karate reprezentaciji na prvom zlatu

Karate je težak i ozbiljan sport koji je tek dobio olimpijski status i vjerujem da će Hrvatska i u karateu u budućnosti konkurirati najboljima, rekao je predsjednik Republike Hrvatske
Vidi originalni članak

Hrvatska karate reprezentacija u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž, osvojila je zlato na Europskom karate prvenstvu u Poreču uvjerljivo savladavši u finalu u nedjelju, posljednjeg natjecateljskog dana, selekciju Crne Gore s rezultatom 3:0.

Na Europskom prvenstvu u Poreču Hrvatska je osvojila ukupno četiri odličja. Uz danas osvojeno odličje najsjajnijega sjaja, u vitrinu hrvatske karate reprezentacije s prvenstva Starog kontinenta, odlazi još ženska ekipna bronca u borbama te pojedinačna bronca Enesa Garibovića u kategoriji do 75 kilograma. U para-karateu, brončano odličje osvojila je Danijela Topić.

Ivan i Anđelo Kvesić te Ivan Martinac osvojili su zlatnu medalju ekipno na Europskom prvenstvu u karateu  u nedjelju nakon što su u finalu sa 2-0 pobijedili Crnu Goru.

POVIJESNI USPJEH Hrvatski karatisti prvaci Europe!

Natjecanje je svečano otvorio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je putem društvenih mreža čestitao hrvatskim sportašima na izvanrednom uspjehu.

"Čestitam hrvatskoj karate reprezentaciji na osvojenoj zlatnoj medalji na Europskom karate prvenstvu održanom u Poreču. Naši reprezentativci Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac i Karlo Raguž naporno su radili, vjerovali da mogu i rezultat nije izostao. Osvojili su prvo europsko zlato u karateu za Hrvatsku i to baš kod kuće, na sjajno organiziranom sportskom događaju. Čestitam i ostalim osvajačima medalja, brončanoj ženskoj reprezentaciji u kojoj su Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko. Enesu Garibovića u pojedinačnoj kategoriji i Danijeli Topić koja je u para-karateu također osvojila brončano odličje. Karate je težak i ozbiljan sport koji je tek dobio olimpijski status i vjerujem da će Hrvatska i u karateu u budućnosti konkurirati najboljima", stoji u objavi predsjednika.

EP U POREČU Ivan Kvesić izborio je Olimpijske igre, Anđelo kontroverzno ispao

Idi na 24sata

Komentari 1

  • intellectus 24.05.2021.

    Je li danas napušeni ili "ludi Zoka", moguće gladni i bijesni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare