To je to što me zanima!

Zola: Cesare Prandelli zna s igračima, ja mu vjerujem

Bivši talijanski reprezentatiac Gianfranco Zola vrlo se pozitivno izjasnio o odabiru kolege Cesarea Prandellija za izbornika talijanske reprezentacije...
Vidi originalni članak

Nakon što je postalo jasno da će Marcello Lippi napustiti klupu ''azzurra'' po završetku Svjetskog prvenstva, a znalo se to i prije Mundijala u Južnoj Africi na kojem je Lippijeva vrsta u svojstvu branitelja naslova pretrpjela rezultatski debakl i oprostila se već u natjecanju po skupinama, pojedini talijanski mediji favorizirali su upravo Zolu u ulozi Lippijevog nasljednika. No, Talijanski nogometni savez odlučio se za Cesarea Prandellija, bivšeg trenera Atalante, Leccea, Verone, Venezije, Parme, Rome i Fiorentine. Vodio je 53-godišnji Prandelli Fiorentininu momčad od 2005. godine do kraja prošle sezone. Gianfranco Zola, koji je od 1996. do 2003. igrao za Chelsea, a okončao je karijeru 2005. godine u Cagliariju kao 39-godišnjak, bio je pomoćni trener u mladoj talijanskoj reprezentaciji od 2006. do 2008. godine, a u protekle dvije sezone je vodio londosnki West Ham, koji mu je u svibnju uručio otkaz. Italija je kampanju u kvalifikacijskoj C skupini za Euro 2012. godine otvorila gostovanjem u petak kod Estonije. Talijani su vrlo teško pobijedili u Tallinu s 2-1, nadoknadivši vodstvo domaćina nakon prvog poluvremena. U toj skupini još su Srbija, Slovenija, Sjeverna Irska i Farski Otoci, sljedeći protivnik Talijanima, u utorak u Firenci.
- S obzirom na situaciju u talijanskoj reprezentaciji, skupina uopće neće biti lagana i jednostavna. No, vjerujem u našu selekciju jer imamo izbornika koji je uvijek dobro odrađivao posao u klubovima koje je vodio. Iako je istina da je jedno biti trener u klubu, a drugo izbornik u reprezentaciji - kaže za početak Zola.
- Prandelli odlično radi s mjladim igračima. To nam daje šansu da izgradimo jednu novu reprezentaciju s drukčijim, svježim mentalitetom. Nadam se svim srcem da će naš nogomet opet biti protkan uspjesima. Kažem, Prandelli jako dobro radi s igračima, bez obzira da li su u pitanju novi, mladi igrači, ili oni s iskustvom i izgrađenom osobnošću. To je ključna stvar. Naša momčad treba vođu, onoga koji će pokazati put, u kombinaciji s mladim igračima koji će osvježiti momčad. Zola dosta priča o mladim igračima, ali, i kao bivši trener u U-21 reprezentaciji dobro zna koliko se mladim igračima teško izboriti za šansu u Seriji A.
- To je istina, ali se nadam da će se promijeniti. Mladi igrač mora osjetiti da mu ljudi vjeruju u ranoj fazi njegovo karijere, mora igrati kako bi stjecao iskustvo. Nažalost, to se ne događa u mnogim utakmicama koje su važne, čime se koči razvoj naših nada. Kažem, vjerujem da to neće biti tako ubuduće. Smjena generacija je nužna u našem nogometu – zaključio je Zola.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zuzelac 06.09.2010.

    prandelli se dokaza s fiorentinom ;)

  • Pinturicchio 06.09.2010.

    Prandelli ce izgorit gore od Lippia na svjetskom , vidilo se to i ovaj put , ima srece sto ga je Cassano\'va spasio ;)

  • rokenrolla 06.09.2010.

    ma nema pojma o pojmu, veze on nema, ko je tebi reka da on zna, di je on položija ispit??!!!di mu je indeks?? ma veze nema

Komentiraj...
Vidi sve komentare