To je to što me zanima!

Zoran Planinić: Ni sami ne znamo koliko smo dobri...

Ovoga puta smo stvarno dali sve od sebe kao momčad, a tvrdim da svaki od nas pojedinačno može podići svoju igru, rekao je Marko Popović
Vidi originalni članak

Mi smo takva momčad. Mladi smo, ali kada se sve posloži, kao što se u ovoj utakmici posložilo, možemo dobiti baš svakoga, rekao je Zoran Planinić, koji je protiv Rusa odigrao možda i najbolju utakmicu karijere u dresu reprezentacije.
- Gdje su nam limiti? Nemam pojma, stvarno u ovom trenutku ne znam koliko smo točno dobri. Iduća utakmica je s Argentinom i tu ćemo vidjeti koliko možemo protiv olimpijskih pobjednika - dodao je Planinić i obećao:
- Ne mogu garantirati da ćemo pobijediti Argentinu, ali znam da nećemo doživjeti dva poraza u sljedeće dvije utakmice protiv Litve i Argentina. Pa na Grke ili Nijemce u četvrtfinalu, radije bi njih nego Španjolce ili Amerikance.
Izbornik Jasmin Repeša tvrdi da je još u Ateni, na kvalifikacijama, shvatio da ova momčad može dobiti bilo koga.
- Uvijek sam govorio da su ovi momci spremni za ovakve pothvate, bez obzira što nemamo dovoljno iskustva - rekao je čovjek koji je preporodio reprezentaciju koja je 12 godina bila u 'zaleđu'.
- Rusi su fantastični atletski, igraju izvrsnu obranu, a u napadu je jako teško pod kontrolom držati i Kirilenka i Hrjapu. I zato je strašno teško igrati protiv njih - kaže Repeša i nastavlja.
- Odigrali smo obranu koja me čini izuzetno zadovoljnim, baš kao i sa kontrolom skoka. U jednom trenutku u trećoj četvrtini imali smo 32 skoka, a Rusi samo 16. Eto, toliko smo bili dobri.
Marko Popović je zabio tri od sedam trica, niti jednu s manje od osam metara. U svom stilu. Završio je na 20 koševa.
- Svi smo odigrali odlično, dali sve od sebe, ali mislim da možemo biti još i bolji. No mi smo momčad, kao takvi smo i pobijedili europske prvake - rekao je Marko, pa pozvao na oprez.
- Ništa još nije gotovo. Treba pobijediti još Iran i teoretski osigurati četvrtfinale, no moramo biti oprezni i protiv njih, koji slove za najslabiju momčad u skupini. Mladi smo, imamo puno oscijalcija.
I dok Popović ne želi dopustiti nikakvo opuštanje, Roko Ukić je još davno 'znao' da će Hrvatska biti prava.
- Kada sam još prije početka natjecanja rekao da ćemo biti prvi u skupini, svi su mislili da sam poludio. Ali znao sam da baš sa svima možemo igrati ravnopravno, iako je jasno da za to postoji samo jedan način: kolektivno i bez kalkuliranja. Tako smo i dobili Ruse - rekao je 24-godišnji Splićanin koji je doživio i jednu veliku osobnu satisfakciju:
- Skinuo sam velik teret s leđa u ovoj utakmici. Uvijek sam imao problema s J. R. Holdenom, a mislim da sam ga ovoga puta potpuno nadigrao.
Roko je nadigrao Holdena, Hrvatska Rusiju pogotovo. Lijepo je počela košarkaška priča u Pekingu, samo neka potraje...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vedran_zgb 12.08.2008.

    probudio sam se radi rukometa al sam vidio da ih gaze pa sam zaspo i taman se probudio opet na kosarku i osto budan cijelu tekmu i decki su stvarno odigrali vrhunski,po meni njihova najbolja tekma sto sam gledo(austaralce nisam gledo jer sam se vraco s mora nego sazetak navecer)...sva cetiri beka su vrhusnki,decki pod kosem su lavovi...nekaj mi smrdi da bi neka medalja cak mogla past ak dobijemo jedne od ovih jer mislim da su spanjolci,a pogotovo SAD jos mozda preveliki zalogaj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare